Sander Smale (41)

Samen met mijn team ben ik verantwoordelijk voor het hele reilen en zeilen van het gezondheidsassortiment. Zo maak ik de afspraken met de leveranciers, voer de onderhandelingen over promoties en condities, communiceer met de ondernemers, maak de schappenplannen en bepaal het assortiment wat op de groothandel ligt en in de winkel wordt verkocht.

Mijn doel is om ervoor te zorgen dat onze ondernemers beschikken over een (gezondheids)assortiment dat naast de bekende A-merken en het huismerk ook onderscheidende merken bevat. En dat we met dat assortiment een maximale omzet en groei realiseren, met een gezond rendement voor onze ondernemers. Maar natuurlijk ook dat we kunnen laten zien en vertellen aan de consument dat wij als DA echt dé meest deskundige drogist zijn.

Wat mijn assortimentsgroep zo leuk maakt? Het is een dynamisch assortiment. Er gebeurt veel. Zo zijn er tal van ontwikkelingen op huismerkgebied, wetgeving, introducties en trends. Een ondernemer kan met het gezondheidsassortiment het verschil maken in een uitgekiend assortiment en kennis. Dat maakt het werk uitdagend en gevarieerd. We maken onderscheid door merken te verkopen of een breder en dieper assortiment te verkopen die niet bij de reguliere drogist zoals Kruidvat of Etos te verkrijgen zijn en door ervoor te zorgen dat de ondernemer de juiste kennis heeft om elke consument het beste advies te geven.