INLOGGEN

Maak kennis met SARA van Service Apotheek:
de digitale assistent bij astma en COPD

Maar liefst 70% van de longpatiënten gebruikt inhalatie-medicatie niet op de juiste manier. En slechts zes op de tien patiënten met onderhoudsmedicatie zijn therapietrouw. Het risico? Een ineffectieve medicijnbehandeling en gezondheidsproblemen.

In april staan de thema’s astma en COPD bij Service Apotheek centraal. Hét moment om patiënten kennis te laten maken met SARA, het on- en offline zorgprogramma voor astma- en COPD-patiënten.

Zorg op maat voor de patiënt

SARA ondersteunt patiënten op ieder moment van de dag om de inhalatietechniek te verbeteren en therapietrouw te stimuleren. Het sluit aan op nieuwe ontwikkelingen zoals e-health, de wens van patiënten voor meer behandeling op maat en patiëntparticipatie. Het unieke van SARA is de combinatie van digitale ondersteuning en persoonlijk contact in de apotheek. Zo krijgt de patiënt de best mogelijke zorg.

Erkend door zorgverzekeraars

In 2017 vond een succesvolle pilot van SARA plaats bij meer dan 100 huisartsenpraktijken. Dat is niet onopgemerkt gebleven bij de zorgverzekeraars! Voor 2018 is SARA gecontracteerd door CZ en Zilveren Kruis voor Service Apotheken.

Waarvoor kunt u bij SARA terecht?

  • Inhalatie-instructiefilmpjes van medicijnen.

  • Belangrijke informatie over het gebruik en bijwerkingen van medicijnen.

  • Interessante video’s over astma en COPD.

  • De pollenverwachting voor de komende dagen.

  • Online contact met de apotheek. Met een vragenlijst hebben patiënten de mogelijkheid bijwerkingen en ervaringen te melden.
    De apotheek signaleert met de antwoorden of er actie nodig is.

Gepubliceerd op: 18 april 2018

Ook interessant voor u?

Lees je al mee in het Mosadex-magazine?

Nee, schrijf me in!


© Mosadex Groep 2023
| Mosadex Groep op social media: