Nieuws

Persoonlijk bericht van Ludwig Castelijns

23 maart 2020
Zoals u van onze Koning en regering heeft vernomen staan wij aan het begin van een periode die een zware wissel op ons allen zal trekken. De farmaceutische sector speelt een cruciale rol in de maatregelen om ons land zo goed mogelijk door deze coronacrisis te leiden. Eenieders inzet is daarbij van belang.

Posters coronavirus voor apotheek

18 maart 2020
De KNMP stelt een tweetal posters beschikbaar voor bij de ingang van de apotheek. Klik op de link om de poster te downloaden en te printen.

De run op paracetamol – wat doet Mosadex?

17 maart 2020
Consumenten mogen maximaal drie pakjes paracetamol kopen. Waarom? Er is een ware run ontstaan op paracetamol. Ook in de groothandel zien we een verhoogde verkoop. Niet alleen op paracetamol maar ook naar overige geneesmiddelen is extra vraag in de apotheken.

Oproep: wijzig uw bestelpatroon niet

16 maart 2020
Ludwig Castelijns, CEO van Mosadex: "Het is aan ons als groothandel en u als apotheker de taak om de beschikbaarheid van medicijnen te waarborgen. Wat u kunt doen? Wijzig uw bestelpatroon niet."

Van indicatie tot goede zorg aan huis

20 februari 2020
Care4homecare, Medisch Spectrum Twente en Het Roessingh Centrum voor revalidatie ondertekenen de overeenkomst ‘Samenwerking op het gebied van zorg, afspraken in de keten’. De samenwerking maakt het mogelijk patiënten te verzekeren van goede zorg vanaf de indicatie in het ziekenhuis tot de chronische nazorg thuis.

Geneesmiddelentekorten in 2019 verdubbeld

21 januari 2020
Geneesmiddelentekorten. Iedere apotheker heeft hier mee te maken gehad in 2019. Niet vreemd, want de tekorten liepen vorig jaar op naar 1492, tegenover 769 in 2018. Dit blijkt uit een inventarisatie door KNMP Farmanco. ‘Het zijn duidelijke cijfers’, stelt voorzitter Aris Prins van de apothekersorganisatie KNMP vast.

Mosadex-magazine nummer 11

24 december 2019
Er is weer een nieuwe editie van Mosadex-magazine beschikbaar. In nummer 11 leest u onder meer:

Bereidingen op maat via Ace Compounding

08 november 2019
Wilt u bereidingen op maat bestellen? Na uitvoerig marktonderzoek werken we per 1 januari 2020 samen met Ace Compounding. Hiermee vervalt de facilitaire overeenkomst tussen Mosadex en Fagron groep.

Mosadex Groep, Service Apotheek en NAPCO introduceren: Het Apotheekloket

03 oktober 2019
Dé plek voor vraag en aanbod binnen de apotheekbranche. Of het nu om een tijdelijke of vaste baan gaat of een opleidingsplek tijdens de registratiefase. Het Apotheekloket zorgt voor de juiste match.
Het Apotheekloket

Mosadex bij Nieuwsuur over medicijntekorten

24 september 2019
Medicijntekorten. Al 8 jaar een probleem in Nederland. Heeft u Nieuwsuur gezien? Gisteren ontvingen we een filmploeg in de groothandel en bij één van onze Service Apotheken. Omdat wij ons inzetten voor de beschikbaarheid van medicijnen, nu en in de toekomst.

Pagina's