Nieuws

Apothekers genieten volop vertrouwen

21 mei 2019
Patiënten hebben volop vertrouwen in de informatie over geneesmiddelen die apothekers verstrekken. Dat schrijft Nivel in het onderzoeksrapport ‘Vertrouwen in medicijnen’.

100ste editie Leef!-magazine uit!

03 april 2019
Apotheekmagazine Leef! is jarig. Voor de 100e keer is het huis-aan-huisblad Leef! van Service Apotheek op de deurmat gevallen van ruim 1,2 miljoen huishoudens.
Daarnaast is deze ook gratis af te halen in iedere Service Apotheek én online te lezen!

Patiënt én maatschappij varen wel bij medicatiebeoordeling

22 maart 2019
Een medicatiebeoordeling, waarbij de wensen van de patiënt centraal staan, leidt tot minder gezondheidsklachten, hogere kwaliteit van leven en minder onnodig medicijngebruik. Waarschijnlijk is het ook kostenbesparend, concludeert promovenda Sanne Verdoorn. Meest voorkomende doelen van patiënten zijn vermindering van pijn en pillen en verbetering van mobiliteit.

Geneesmiddelentekorten in 2018 weer gestegen

15 januari 2019
Het aantal geneesmiddelentekorten in Nederland is in 2018 weer gestegen. Sterker nog dan een jaar eerder. De tekorten in 2016 liepen met drie procent op tot 732 in 2017. Nu is er een stijging van maar liefst 5 procent naar 769. ‘Het is dweilen met de kraan open’, stelt voorzitter Gerben Klein Nulent van de KNMP. ‘Patiënt en apotheker hebben hier dagelijks enorme last van. De patiënt krijgt regelmatig een ander doosje, omdat de apotheker moet uitwijken naar een alternatief. Apothekers hebben er veel werk aan om dit allemaal te regelen.’

Apothekers in actie tegen Zorg en Zekerheid

21 december 2018
Ongeveer vijftig apotheekteams voeren op 20 december actie voor de deur van het hoofdkantoor van Zorg en Zekerheid in Leiden. De apotheken protesteren tegen het starten van een zeer uitgebreid preferentiebeleid en de slechtere contractvoorwaarden voor apotheekzorg, die de zorgverzekeraar heeft aangekondigd.

Mosadex-magazine nummer 9

21 december 2018
Heeft u het nieuwe Mosadex-magazine al gezien? In dit nummer blikken we terug op het jaar 2018, interviewen we apothekers én spreken we collega's van verschillende dochterondernemingen.

Steun uw apotheek

17 december 2018
De Zoetermeerse apotheken en de SGZ maken zich zorgen over de toekomst van de apotheek in Nederland en hebben daarover een brief aan de Minister geschreven, waarin zij hem oproepen tot actie. U kunt deze oproep steunen via de website: steunuwapotheek.nl.
Steun-uw-apotheek

Wij feliciteren de beste apotheken van Nederland!

14 december 2018
Apotheek Medisch Centrum Hoogezand-Sappemeer is uitgeroepen tot de beste apotheek van Nederland 2018. Deze Service Apotheek levert de beste kwaliteit farmaceutische zorg en dienstverlening aan de balie.

Geneesmiddelentekorten: de oplossing van Mosadex Groep

14 december 2018
De toegang tot geneesmiddelen houdt farmaceutisch-minnend Nederland bezig. En ook ver daarbuiten leeft het thema. De farmaceuten met een eigen visie. De politiek roept, maar komt nog niet in beweging. De zorgverzekeraars houden zich op dit dossier op afstand. Het apotheekteam ligt wakker. De patiënt in verwarring. De media zitten er bovenop. Vanuit Mosadex Groep denken wij mee over oplossingen in de keten. Bestuurder Ludwig Castelijns ventileert zijn visie.

Stamceldonoren kunnen voortaan thuis voorbereiden op donatie

12 december 2018
Stamceldonoren hoeven in de voorbereiding van het afnemen van stamcellen minder vaak naar het ziekenhuis af te reizen. Dankzij een samenwerking tussen het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC), de Stichting Matchis en Amgen kunnen ze namelijk thuis of op kantoor een middel toegediend krijgen. Dit wordt door een speciaal getrainde verpleegkundige van ApotheekZorg gedaan en zorgt ervoor dat stamcellen in de bloedbaan terechtkomen. Dit zorgt voor meer flexibiliteit in het plannen van de afname van de cellen en het vervolgens toedienen van de gezonde stamcellen aan patiënten in een transplantatiecentrum.

Pagina's