SLIM-werkmethode

Welke proces- en organisatiestructuur leidt in uw apotheek tot het optimale rendement? Met het SLIM-ondersteuningsprogramma stelt de apotheker mét het team onder persoonlijke begeleiding van de formulemanager een plan van aanpak op. Dit plan biedt meer grip op het apotheekproces. Na de intake, kiest de apotheker uit de volgende modules binnen het SLIM-programma:

  1. Bedrijfsanalyse 2.0: Door een aantal kengetallen uit de apotheek in te voeren in een norm-apotheekmodel, geven we inzicht in hoe de apotheek presteert ten opzichte van vergelijkbare apotheken. Daarbij houden we rekening met de manier waarop de apotheek recepten verwerkt (bijvoorbeeld Smartfilling), de klant- en receptstroom en zorgproces in de apotheek.
  2. Lean met het Team: Tijdens een teamavond krijgen de assistenten een introductie in de ‘Lean-filosofie’. Met deze kennis brengen ze op ‘brown paper’ het apotheekproces in kaart. Hiermee krijgen ze inzicht in de verspillingen en knelpunten. Hieruit volgt een top 5 om mee aan de slag te gaan.
  3. Logistieke oplossingen: Samen met de apotheker kijken we welke moderne logistieke oplossingen er zijn om het apotheekproces te vergemakkelijken, zoals Track-and-Trace, nummersysteem, proactief herhalen en afhaalkluisjes.
  4. Flow aan de balie: We bieden een instructie aan waarmee de apotheek zelfstandig ‘Flow aan de balie’ kan implementeren. Binnen deze flow valt het gehele proces van aanschrijven, klaarmaken en afleveren aan de balie.

Meer weten?
E bedrijfsvoering@serviceapotheek.nl
T +31 88 276 84 84