Nieuws

Samenwerken in de keten

10 april 2020
Een alarmerend bericht binnen Mosadex Groep: “Er is een tekort aan desinfecterende handgel”. Een niet te missen item in het koffertje van een verpleegkundige van o.a. ApotheekZorg en Care4homecare. Wanneer zij de patiënten thuis bezoeken zijn zowel de verpleegkundigen als de patiënten zonder desinfecterende handgel niet optimaal beschermd.

Advieslijn hulpmiddelen

10 april 2020
Het zijn bijzondere tijden voor ons allemaal. De coronacrisis zet de leverbetrouwbaarheid van hulpmiddelen onder druk. Vervelend als er hulpmiddelen tijdelijk niet leverbaar zijn. Bent u als apotheker op zoek naar een alternatief? En niet in de gelegenheid om dit zelf uit te zoeken?

Samenwerken tegen medicijntekorten

03 april 2020
De wereld is in de ban van het coronavirus. Voor goede gezondheidszorg zijn medicijnen cruciaal. Medicijnen die wij als groothandel distribueren naar apotheken door heel Nederland. Maar wat als de voorraden opraken en de medicijnen niet meer voor handen zijn?

Let op: website zaterdagochtend tijdelijk niet bereikbaar

01 april 2020
Zaterdag 4 april vindt er onderhoud plaats aan onze servers. Dit betekent dat de websites mosadex.nl en mosadexgroep.nl vanaf 09.00 tot 10.45 uur niet bereikbaar zijn. Vragen hierover? Neem contact op met uw groothandelslocatie. Wij helpen u graag. 

Persoonlijk bericht van Ludwig Castelijns - deel II

30 maart 2020
In dit journaal blik ik terug op vorige week. Een week waarin we zien dat de vraag naar geneesmiddelen hoog blijft. Nee-verkopen niet altijd te voorkomen zijn maar waarin ook een belangrijke knoop is doorgehakt door de minister.

Heel Nederland stuurt apotheekteams hartverwarmende berichten

25 maart 2020
Apotheekteams ontvangen vanuit alle hoeken in Nederland hartverwarmende dankwoorden voor hun tomeloze inzet tijdens de situatie rond corona. Van bloemen en kaarten met lieve woorden, tot een speciale tv-spot op SBS6: uit alle reacties spreekt de hoge waardering die Nederland heeft voor de bergen werk die apotheekteams momenteel verzetten.

Persoonlijk bericht van Ludwig Castelijns

23 maart 2020
Zoals u van onze Koning en regering heeft vernomen staan wij aan het begin van een periode die een zware wissel op ons allen zal trekken. De farmaceutische sector speelt een cruciale rol in de maatregelen om ons land zo goed mogelijk door deze coronacrisis te leiden. Eenieders inzet is daarbij van belang.

Posters coronavirus voor apotheek

18 maart 2020
De KNMP stelt een tweetal posters beschikbaar voor bij de ingang van de apotheek. Klik op de link om de poster te downloaden en te printen.

De run op paracetamol – wat doet Mosadex?

17 maart 2020
Consumenten mogen maximaal drie pakjes paracetamol kopen. Waarom? Er is een ware run ontstaan op paracetamol. Ook in de groothandel zien we een verhoogde verkoop. Niet alleen op paracetamol maar ook naar overige geneesmiddelen is extra vraag in de apotheken.

Oproep: wijzig uw bestelpatroon niet

16 maart 2020
Ludwig Castelijns, CEO van Mosadex: "Het is aan ons als groothandel en u als apotheker de taak om de beschikbaarheid van medicijnen te waarborgen. Wat u kunt doen? Wijzig uw bestelpatroon niet."

Pagina's