Nieuws

Hulp bij stoppen met roken

21 augustus 2019
Rokers vinden de juiste hulpmiddelen en advies om te stoppen bij hun apotheek. Het komt ook voor dat medicijnen nodig zijn. Voor persoonlijke begeleiding kunnen ze terecht bij een speciale gedragscoach of hun huisarts.

Uitbreiding thuisbehandelingen mogelijk dankzij ZKN-keurmerk

15 juli 2019
Het ZKN-keurmerk erkent zelfstandige klinieken in Nederland. Maar wist u dat Care4homecare ziekenhuiszorg aan huis verleent? Een ambulante kliniek dus. Dit doen we al jaren. En iedere keer weer trots als we van ZKN de waardering krijgen dat we aan alle strenge eisen voldoen.

Mosadex-magazine nummer 10

03 juli 2019
Het Mosadex-magazine staat online! In deze editie onder andere aandacht voor:

Wereld Incontinentie Week 2019

20 juni 2019
Deze week is het Wereld Continentie Week. Een medisch probleem waar niet makkelijk over gesproken wordt. Juist daarom is extra aandacht en goed advies van een zorgverlener van groot belang. 

Care4homecare, Erasmus MC en Rijndam revalidatiecentrum partners in zorg

24 mei 2019
Care4homecare, Erasmus MC en Rijndam revalidatiecentrum ondertekenen het convenant ‘Samenwerking op het gebied van zorg, afspraken in de keten’. De samenwerking maakt het mogelijk patiënten te verzekeren van goede zorg vanaf de indicatie in het ziekenhuis tot de chronische nazorg thuis.

Apothekers genieten volop vertrouwen

21 mei 2019
Patiënten hebben volop vertrouwen in de informatie over geneesmiddelen die apothekers verstrekken. Dat schrijft Nivel in het onderzoeksrapport ‘Vertrouwen in medicijnen’.

100ste editie Leef!-magazine uit!

03 april 2019
Apotheekmagazine Leef! is jarig. Voor de 100e keer is het huis-aan-huisblad Leef! van Service Apotheek op de deurmat gevallen van ruim 1,2 miljoen huishoudens.
Daarnaast is deze ook gratis af te halen in iedere Service Apotheek én online te lezen!

Patiënt én maatschappij varen wel bij medicatiebeoordeling

22 maart 2019
Een medicatiebeoordeling, waarbij de wensen van de patiënt centraal staan, leidt tot minder gezondheidsklachten, hogere kwaliteit van leven en minder onnodig medicijngebruik. Waarschijnlijk is het ook kostenbesparend, concludeert promovenda Sanne Verdoorn. Meest voorkomende doelen van patiënten zijn vermindering van pijn en pillen en verbetering van mobiliteit.

Geneesmiddelentekorten in 2018 weer gestegen

15 januari 2019
Het aantal geneesmiddelentekorten in Nederland is in 2018 weer gestegen. Sterker nog dan een jaar eerder. De tekorten in 2016 liepen met drie procent op tot 732 in 2017. Nu is er een stijging van maar liefst 5 procent naar 769. ‘Het is dweilen met de kraan open’, stelt voorzitter Gerben Klein Nulent van de KNMP. ‘Patiënt en apotheker hebben hier dagelijks enorme last van. De patiënt krijgt regelmatig een ander doosje, omdat de apotheker moet uitwijken naar een alternatief. Apothekers hebben er veel werk aan om dit allemaal te regelen.’

Apothekers in actie tegen Zorg en Zekerheid

21 december 2018
Ongeveer vijftig apotheekteams voeren op 20 december actie voor de deur van het hoofdkantoor van Zorg en Zekerheid in Leiden. De apotheken protesteren tegen het starten van een zeer uitgebreid preferentiebeleid en de slechtere contractvoorwaarden voor apotheekzorg, die de zorgverzekeraar heeft aangekondigd.

Pagina's