Nieuws

Service Apotheken beste apotheken van Nederland

08 oktober 2018
Service Apotheken doen hun naam eer aan. De Service Apotheken blijken voor de derde keer op een rij de beste apotheken van Nederland. Dat blijkt uit het jaarlijkse PREM-onderzoek dat alle apotheken in Nederland uitvoeren.

Magistrale spoedrol oplossing bij acute medicatiewijziging

26 september 2018
Een spoedrol leveren binnen vierentwintig uur is niet altijd snel genoeg. Met nieuwe software van Apotheek Voorzorg kunnen apothekers zelf in hun eigen apotheek een magistrale medicatierol op maat maken.
Magistrale medicatierol Apotheek Voorzorg

Anticonceptiepil is vrijwel niet meer te krijgen

07 september 2018
Een grote lading pillen uit Azië is afgekeurd. Daardoor kunnen apothekers op dit moment nauwelijks de anticonceptiepil leveren.

De zes belangrijkste wijzigingen voor zorgverzekering 2019

04 september 2018
Op dinsdag 18 september is het Prinsjesdag. Wijzigingen rondom het basispakket, de zorgpremie en het eigen risico worden op die dag officieel bekend gemaakt. Gaat de zorgpremie net als vorig jaar weer omhoog? In de afgelopen maanden is een deel van de veranderingen rondom de zorgverzekering van 2019 al naar buiten gekomen.
Zorgpremie-omhoog-2019

Interview Lisette Havermans in Zelfzorg Magazine

31 juli 2018
In deze editie van Zelfzorg Magazine vertelt Lisette Havermans (algemeen directeur NDS) hoe de DA van de toekomst eruit gaat zien en hoe die rol geborgd wordt binnen de Mosadex Groep.     

Bijna een miljoen extra controles op medicatieveiligheid

27 juli 2018
In totaal zijn in 2017 bijna een miljoen landelijke Medisch Farmaceutische Beslisregels (MFB’s) afgehandeld door apothekers. Dit blijkt uit verzamelde data van bijna 90% van de Nederlandse apotheken, waaronder een groot aantal Service Apotheken. De MFB’s helpen bij het extra controleren op medicatieveiligheid. Bij een op de vijf afgehandelde MFB’s zijn aanpassingen volgens de vigerende richtlijnen doorgevoerd.

Nog meer magenta-roze in Nederland!

10 juli 2018
D.I.O.-drogisterij Oosterwolde in Vlagtwedde, Yvonne in Eindhoven, Oud-Rijswijk in Rijswijk en Mets op Texel kregen al eerder de DA look-and-feel. Vanaf vandaag zijn ook zeven van de eigen D.I.O.-winkels omgetoverd naar DA.

Giro Di Kika afsluiting

02 juli 2018
Op verzoek van onze volgers sluiten we de Giro Di Kika toch af met een laatste vlog. 

Lisette Havermans in gesprek met Careality

29 juni 2018
In een interview met Careality vertelt algemeen directeur Lisette Havermans over de nieuwe strategie van NDS; "Mooie kansen voor DA als persoonlijke gezondheidsgids".  Lees hier het volledige interview. 

Pagina's