Onze verhalen

Investeren in de toekomst

08 januari 2020
Denkt u wel eens na over uw pensioen? Apotheker Annelien van Groningen wel. Pensioen is niet ver-van-haar-bed maar daarin is ze een uitzondering. En om haar collega’s ‘wakker te schudden’ doet ze voor ons haar verhaal.

Zoals het klokje thuis tikt...

05 augustus 2019
Twee keer per week, drie weken op rij krijgt mevrouw Van den Wildenberg een infuus met immunotherapie. Na een week rust volgt de volgende cyclus. En dat 18 keer. Daar waar ze voorheen een hele ochtend kwijt was aan reistijd, het wachten in het ziekenhuis en de behandeling zelf, zit ze nu slechts een uur in haar eigen fauteuil, veilig en vertrouwd in haar woonkamer. Dankzij Care4homecare.

De huisarts: over de-professionaliseren en humaniseren

19 mei 2019
Een grote poster van The Police in zijn praktijk verraadt zijn leeftijd en rebelse studententijd, maar ook zijn visie op kwaliteit. “Zij konden wél zingen, de Stones niet.” We spreken huisarts Remko Niebuur op deze Wereld Huisartsen Dag, over zijn kijk op het huisartsenvak.

12 mei - Dag van de Verpleging

10 mei 2019
Elk jaar op 12 mei vieren verpleegkundigen en verzorgenden internationaal de Dag van de Verpleging. Wij spraken met drie kanjers die bevestigen dat goede verpleegzorg onmisbaar is.

Care4homecare maakt kankerbehandelingen thuis mogelijk

04 februari 2019
Care4homecare is de ambulante kliniek van Mosadex Groep. In de volksmond genoemd: een thuisziekenhuis. Een thuisziekenhuis doet wat het woord zegt: ziekenhuiszorg verlenen, maar dan thuis. Dat klinkt bijzonder, en dat is het ook.

Aangenaam! Maud Koch, uw huisapotheker in Gennep

13 november 2018
Liefde, warmte en aandacht. De fundamenten waarmee Maud Koch het verschil wil maken in apothekersland. Hoe ze dat doet leest u hier.

Medicatieveiligheid verbeteren met medicatiebeoordelingen

27 september 2018
Wetenschappelijk onderzoek is de basis van de farmacie en met deze reden sprak Mosadex Groep met Sanne Verdoorn*. Zij promoveert momenteel op medicatiebeoordelingen. Dit doet zij in de praktijk naast haar baan als openbaar apotheker. Onderzoek naar medicatiebeoordeling

Dochter van Mosadex-oprichter Jean Meiser vertelt

15 juni 2018
Wij spraken Péronne Weersink-Meiser, 47 jaar en apotheker. Péronne studeerde net als haar vader farmacie in Utrecht. Ze is getrouwd en heeft twee kinderen. Péronne heeft twee apotheken in de gemeente Waalwijk.

Op zoek naar de juiste balans

18 mei 2018
Vandaag is het Wereld IBD-dag. Inflammatory Bowel Diseases (IBD), is de meest gebruikte benaming voor chronische ontstekingen van het maag-darmkanaal. Samen met colitis ulcerosa valt de ziekte van Crohn hieronder. Colitis ulcerosa manifesteert zich in de dikke darm en beperkt zich tot ontstekingen in de binnenste laag van de darm.

Een tekort aan apothekers? Studenten: ga voor farmacie!

16 mei 2018
De kranten koppen ‘er dreigt een tekort aan apothekers’. Hoe kijkt de 31-jarige apotheker Ferhat Ak met zijn apotheek in Amsterdam hiernaar? Met gepassioneerde ambassadeurs zoals hij, kan het niet anders dan dat het tekort aan apothekers snel wordt opgeheven.

Pagina's