Persbericht en Publicaties

Levering anticonceptiepil na maanden weer stabiel

29 May 2019

De levering van de meestgebruikte anticonceptiepil is na maanden van problemen weer stabiel, meldt het College ter Beoordeling van Geneesmiddelen (CBG) maandag aan NU.nl. Vrouwen konden de afgelopen periode bij hun apotheek soms maar een voorraad voor maximaal drie maanden meekrijgen.

Lees meer

Geneesmiddelentekort in RTL Nieuws

19 Dec 2018

Klik op de onderstaande afbeelding om de uitzending van het RTL Nieuws op 15 december om 18:00 uur over het geneesmiddelentekort (vanaf 2:35) terug te kijken:

Lees meer

'Meer voorraad moet gebrek aan anticonceptiepil voorkomen'

18 Dec 2018

Na ruim drie maanden afwezigheid, moet de anticonceptiepil snel weer bij de apotheek beschikbaar zijn. Hoe kon de aanvoer opeens stilvallen en hoe kan dit worden voorkomen?

Lees meer

Het einde van het medicijntekort

17 Dec 2018

Dit jaar loopt het de spuigaten uit. Heel veel mensen horen aan de balie van de apotheek dat het medicijn dat zij gebruiken er niet is. Bloeddrukverlagers, pijnstillers, Parkinsonpillen, de lijst is eindeloos. Het aantal meldingen van medicijntekorten neemt maar niet af. Nu is er een oplossing voor de problemen (als alle partijen meewerken).

Lees meer

Iedereen wijst naar de ander bij geneesmiddelentekorten

15 Dec 2018

Behalve de anticonceptiepil raakten 617 geneesmiddelen in 2018 uitverkocht. Hoe kan zo’n tekort ontstaan? En wie gaat de vrij simpele oplossing betalen?

Lees meer

Minister Bruins wil grotere medicijnvoorraad verplichten

14 Dec 2018

Minister Bruins steunt het idee om groothandels en fabrikanten van geneesmiddelen te dwingen een voorraad van minimaal vier maanden aan te houden. Zo kan het grootste deel van de tekorten, zoals die van de anticonceptiepil, worden voorkomen.

Lees meer

Service Apotheek Medication Review Tool bestaat vijf jaar

14 Jul 2016

Met behulp van de Service Apotheek Medication Review Tool registreren meer dan 400 apothekers in Nederland hun medicatiebeoordelingen. Sinds 2010 is er veel doorontwikkeld. En dat levert na vijf jaar uniform registreren interessante cijfers op.

Lees meer