Onze verhalen

Medicatieveiligheid verbeteren met medicatiebeoordelingen

27 september 2018
Wetenschappelijk onderzoek is de basis van de farmacie en met deze reden sprak Mosadex Groep met Sanne Verdoorn*. Zij promoveert momenteel op medicatiebeoordelingen. Dit doet zij in de praktijk naast haar baan als openbaar apotheker. Onderzoek naar medicatiebeoordeling

Dochter van Mosadex-oprichter Jean Meiser vertelt

15 juni 2018
Wij spraken Péronne Weersink-Meiser, 47 jaar en apotheker. Péronne studeerde net als haar vader farmacie in Utrecht. Ze is getrouwd en heeft twee kinderen. Péronne heeft twee apotheken in de gemeente Waalwijk.

Op zoek naar de juiste balans

18 mei 2018
Vandaag is het Wereld IBD-dag. Inflammatory Bowel Diseases (IBD), is de meest gebruikte benaming voor chronische ontstekingen van het maag-darmkanaal. Samen met colitis ulcerosa valt de ziekte van Crohn hieronder. Colitis ulcerosa manifesteert zich in de dikke darm en beperkt zich tot ontstekingen in de binnenste laag van de darm.

Een tekort aan apothekers? Studenten: ga voor farmacie!

16 mei 2018
De kranten koppen ‘er dreigt een tekort aan apothekers’. Hoe kijkt de 31-jarige apotheker Ferhat Ak met zijn apotheek in Amsterdam hiernaar? Met gepassioneerde ambassadeurs zoals hij, kan het niet anders dan dat het tekort aan apothekers snel wordt opgeheven.

Apotheker Marco Lourens over het belang van reisvaccinaties

24 april 2018
Een weekend weg of naar een paradijs met witte stranden. Een buitenlandse stage of een wereldreis. De juiste vaccinaties zijn essentieel in de vakantievoorbereiding. Niet alleen bij een reis naar het verre oosten, maar óók bij een vakantie dichtbij huis. Een ticket is zo geboekt maar lopen we gezondheidsrisico’s in het buitenland?