Onze verhalen - Meer weten over

Dag van de Apothekersassistent; waar zijn we zonder jullie?

21 september 2020
‘Een goed opgeleide en deskundige apothekersassistent is essentieel voor het verlenen van goede farmaceutische zorg in de apotheek’. Dat beeld wordt dubbel en dwars bevestigd door apothekersassistent Simone Aarts. Pas 24 jaar, maar toch al vijf jaar werkzaam bij Service Apotheek Nieuw Gastel. Stilzitten lijkt ze niet te kunnen.

Hoe data Mosadex en haar strategie voedt

31 juli 2020
Mosadex neemt positie in het dossier medicijntekorten. Al een aantal jaar luidt Ludwig Castelijns de noodklok, in het maatschappelijk belang. Waarom Mosadex dit dossier zo belangrijk vindt? Wij zien welke (logistieke) ellende de tekorten al jaren opleveren voor onze apotheken en haar patiënten. We komen ook met concrete oplossingen.

Het debuut van Aris Prins

17 juli 2020
Aris Prins is sinds december 2019 voorzitter van de KNMP. Nooit gedacht dat een pandemie hem het vuur zo snel aan de schenen zou leggen. Een telefonisch interview dit keer. Met opstapelende dossiers tussen de schoolboeken van zijn kinderen. Hoe kijkt Aris terug op de eerste maanden voorzitterschap?

Parkinsonzorg in de praktijk #4

02 juli 2020
Wat niks kost, is niks waard’. Een bekende uitspraak. Maar niets is minder waar als het gaat over zorg voor parkinsonpatiënten. Geen enkele euro ontvangt een apotheker voor zijn expertise. Zijn betrokkenheid. Zijn inzet. En dat terwijl voor parkinsonpatiënten de kwaliteit van zorg, de kwaliteit van leven bepaalt. Maar dat verandert binnenkort.

Hoe ziet een DA-drogisterij in de toekomst eruit?

30 juni 2020
DA-bezoekers kunnen het nieuwste winkelconcept ervaren in Delft. In maart opende de deuren van deze conceptstore. Een modelwinkel ontwikkeld vanuit de nieuwe DA-strategie, met als doel bijdragen aan een gezond(er) Nederland. Het concept is beschikbaar voor de franchisenemers om toe te passen in hun eigen omgeving.

De expertise op de juiste plek bij parkinsonzorg #3

25 juni 2020
‘Wat niks kost, is niks waard’. Een bekende uitspraak. Maar niets is minder waar als het gaat over zorg voor parkinsonpatiënten. Geen enkele euro ontvangt een apotheker voor zijn expertise. Zijn betrokkenheid. Zijn inzet. En dat terwijl voor parkinsonpatiënten de kwaliteit van zorg, de kwaliteit van leven bepaalt. Maar dat verandert binnenkort.

Nieuw gezicht aan de bestuurstafel

22 juni 2020
Ard van der Meij versterkt sinds 1 april Ludwig Castelijns als Chief Operational Officer (COO) in de aansturing van de organisatie. Grootgebracht met een flinke dosis ondernemerschap. Opgeleid tot apotheker. Met grensverleggende ambities.

Erkenning voor parkinsonzorg #1

08 juni 2020
‘Wat niks kost, is niks waard’. Een bekende uitspraak. Maar niets is minder waar als het gaat over zorg voor parkinsonpatiënten. Geen enkele euro ontvangt een apotheker voor zijn expertise. Zijn betrokkenheid. Zijn inzet. En dat terwijl voor parkinsonpatiënten de kwaliteit van zorg, de kwaliteit van leven bepaalt. Maar dat verandert binnenkort.

Investeren in de toekomst

08 januari 2020
Denkt u wel eens na over uw pensioen? Apotheker Annelien van Groningen wel. Pensioen is niet ver-van-haar-bed maar daarin is ze een uitzondering. En om haar collega’s ‘wakker te schudden’ doet ze voor ons haar verhaal.

De huisarts: over de-professionaliseren en humaniseren

19 mei 2019
Een grote poster van The Police in zijn praktijk verraadt zijn leeftijd en rebelse studententijd, maar ook zijn visie op kwaliteit. “Zij konden wél zingen, de Stones niet.” We spreken huisarts Remko Niebuur op deze Wereld Huisartsen Dag, over zijn kijk op het huisartsenvak.

Pagina's