INLOGGEN

DREAMeR-studie

In 2016 is Service Apotheek samen met ongeveer 30 Service Apotheken gestart met de innovatieve DREAMeR-studie (Drug use Reconsidered in the Elderly using goal Attainment scales during Medication Review). Doel van het onderzoek? Bepalen of een medicatiebeoordeling de gezondheidsgerelateerde kwaliteit van leven van patiënten verbetert.

DREAMeR-studie

In 2016 is Service Apotheek samen met ongeveer 30 Service Apotheken gestart met de innovatieve DREAMeR-studie (Drug use Reconsidered in the Elderly using goal Attainment scales during Medication Review). Dit is het promotieonderzoek van Sanne Verdoorn. Doel van het onderzoek? Bepalen of een medicatiebeoordeling de gezondheidsgerelateerde kwaliteit van leven van patiënten verbetert. Tijdens de studie wordt gekeken of een medicatiebeoordeling in QALY’s kan worden uitgedrukt en bepaalt de apotheker in overleg met de patiënt een aantal doelen. In de evaluatie wordt aan de hand van de GAS-uitkomstmaten bepaald of dit doel ook is gehaald.

Resultaat DREAMeR-studie

De afgelopen jaren hebben 35 Service Apotheken meegewerkt aan de DREAMeR-studie. Sanne Verdoorn rondde haar promotie af op 13 maart 2019. Dit onderzoek laat zien dat een medicatiebeoordeling waarbij de wensen van de patiënt centraal staan, winst oplevert voor de patiënt én maatschappij.

Meer weten?

zorg@serviceapotheek.nl
+318 8 276 84 84

Heb je het laatste Mosadex-magazine al gelezen?

Bekijk 'm hier!


© Mosadex Groep 2024
| Mosadex Groep op social media: