INLOGGEN

30 jaar Mosadex​

In 1986 besloten enkele apothekers in Limburg zelf een groothandel te starten. Dat deden ze vanuit een locatie ‘rechts van de Maas’ (Mosa=Maas, Dex+Dextra=rechts) Zo ontstond Mosadex. In 1987 is het bedrijf officieel gestart. Het begon 30 jaar geleden met de gezamenlijke inkoop van geneesmiddelen voor vijf apotheken.

Mosadex groeide door naar een volgesorteerde groothandel in 1996. Voor de levering van OTC-producten werkte Mosadex vanaf 1998 samen met Holland Pharma. Als antwoord op de vraag naar het op maat verpakken van geneesmiddelen kwam Mosadex in 2002 met de Medicatierol van Apotheek Voorzorg.

Mosadex richtte ApotheekZorg op als landelijke apotheek, om medicatie direct-to-patiënt te leveren en toe te dienen. En vanuit het geloof in de combinatie groothandel en formule voor zelfstandigen, werd Service Apotheek in 2005 de nieuwe loot aan de Mosadex-stam. Het concept bleek succesvol. Inmiddels is Service Apotheek met 433 aangesloten apotheken de grootste formule voor zelfstandige apotheken in Nederland. Op 29 november 2006 werd de Coöperatieve Mosadex U.A. opgericht: een coöperatie van én voor apothekers.

In 2007 werd Fisher Farma aangekocht: importeur en exporteur van geregistreerde en gepatenteerde geneesmiddelen, medische hulpmiddelen en voedingsmiddelen uit bijna alle Europese lidstaten.

Vanuit de ambitie om totaalleverancier te worden was ook de overname van Van Heek Medical met medische hulpmiddelen een logische stap. In 2010 werd NControl opgericht: ontwikkelaar van innovatieve ICT-oplossingen ter ondersteuning van zorginhoudelijke, bedrijfseconomische en logistieke processen in de apotheek.

Met de geboorte van Care4pharma in 2009 zet Mosadex haar eerst stappen richting een ambulante kliniek voor medisch specialistische behandelingen op locatie. Om het logistieke proces in apotheken te stroomlijnen werd Centralfilling (2011) en Smartfilling (2012) geïntroduceerd.

Eind 2015 neemt Mosadex-dochter Holland Pharma drogisterijformule DA over. De formule is ondergebracht bij de Nederlandse Drogisterij Service B.V (NDS). Mosadex ziet kansen op synergetische winst door de samenwerking met zelfstandige apotheken. Dit jaar is de Mosadex-familie uitgebreid met Medcor Group en FACO/D.I.O.-drogisterijformule.

Anno 2016 is Mosadex Groep uitgegroeid tot een organisatie van betekenis in de Nederlandse zorg- en retailmarkt. Als totaalleverancier zetten wij ons samen met ruim 730 aangesloten apotheken, 433 Service Apotheken, 250 zorgorganisaties, 400 drogisterijen en 1500 medewerkers in voor meer dan 11 miljoen patiënten en consumenten. Dat doen we vanuit onze unieke coöperatieve structuur: samen met apothekers.

In 2017 vieren we ons 30-jarig lustrum!

Mosadex Groep. Samen elke dag beter.

Gepubliceerd op: 01 januari 2017

Heb je het laatste Mosadex-magazine al gelezen?

Bekijk 'm hier!