INLOGGEN

“Mosadex is mij met de paplepel ingegoten” 

“Service Apotheek de Akker is ongeveer even oud als ik", begint Tom Knoppert zijn verhaal. “Mijn ouders hadden de keuze: gaan we voor een derde kind of een eigen apotheek. Die apotheek leek er niet te komen, dus gingen ze voor een derde kind. En daar was ik. Het toeval wil dat een eigen apotheek toch wel op hun pad kwam, dus toen hadden ze beide.”  

Tom groeide op in de apotheek van zijn ouders. Zijn vader, Nico Knoppert, is apotheekeigenaar en zijn moeder doet de administratie terwijl Tom in de wieg naast haar bureau ligt. Volgend jaar neemt hij de apotheek volledig van zijn vader over. Een nieuwe fase die hij met Mosadex aan zijn zijde aangaat.  

 

Een eigen apotheek 

Tom groeit op in de apotheek en gaat zelf ook voor het apothekersvak. Hij volgt de opleiding Farmacie aan de Universiteit Utrecht en haalt in 2019 zijn diploma. Hij kiest ervoor om niet te starten in de apotheek van zijn vader. “Ik wilde ook ergens anders ervaring opdoen. Daarom maakte ik een uitstap naar een apotheek in Baarn. Wel koos ik bewust voor een apotheek die bij Mosadex aangesloten is. Mosadex is mij met de paplepel ingegoten door mijn vader. Ik ben altijd al een fan geweest!”  

Als zijn vader volgend jaar met pensioen gaat, geeft hij het stokje aan Tom door. Daarom besloot Tom in 2023 terug te gaan naar Harderwijk en werd hij voor de helft eigenaar van Service Apotheek de Akker. 

 

Is Mosadex een moetje? 

“Mijn vader is coöperant bij Mosadex. Ik heb zo vanaf de zijlijn het coöperatiegevoel al meegekregen. Toch is het zeker een eigen bewuste keuze. Ik zat namelijk al vóór de overname in een logistieke werkgroep van Mosadex. Die ervaring gaf mij de doorslag ook coöperant te worden!” 

Tom vindt het belangrijk dat zijn ideeën worden gehoord en dat hij ondersteund wordt, maar dat hij zelf de touwtjes in handen houdt. “Bij Mosadex wordt er niet voor je bepaald hoe je het moet doen. De apotheek is mijn eigen bedrijf en ik vul zelf in hoe ik onderneem. Toch kan ik altijd rekenen op ondersteuning en advies van Mosadex. Dat is een fijne balans.” 

Vaders visie 

Op de vraag of de apotheek er anders uit gaat zien als zijn vader met pensioen is, antwoordt Tom resoluut ‘nee’. Zijn vaders visie blijft de basis: persoonlijke en goede zorg leveren. Wel benadrukt Tom dat hij het belangrijk vindt om mee te gaan met de tijd en een moderne uitstraling te hebben. 

“Zo hebben wij nu een afhaalkluis en werken we met de Service Apotheek-app. Dit zijn vormen van zorg op afstand waar ik eerst kritisch over was. Past dit wel bij onze visie? Nu zie ik dat het de zorg aan de balie niet vervangt, maar juist ondersteunt en versterkt. Mensen kunnen makkelijk hun herhaalmedicatie bestellen in de app en de innameherinneringen zijn ook echt een uitkomst!” 

Ook achter de schermen heeft Tom's apotheekteam baat bij oplossingen van Mosadex. “Zo gebruik ik onder andere Optimaal Aanschrijven. Het bespaart ons tijd, doordat we eenvoudiger kunnen aanschrijven. Maar ook het handige dashboard van MPower helpt ons in de apotheek. Daarin zie ik gemakkelijk alle actuele stuurinformatie.” 

 

Lees verder over MPower

 

Gepubliceerd op: 19 juni 2024

Heb je het laatste Mosadex-magazine al gelezen?

Bekijk 'm hier!