INLOGGEN

Apotheek Voorzorg: een terugblik op 2019

Een groot aantal clusters apotheken startte begin 2019, waaronder de SOFA-groep. Dino in de Braekt, manager apotheken en zorginstellingen bij Apotheek Voorzorg: “Deze apotheekhoudende huisartsen nemen sinds begin dit jaar hun medicatierollen bij ons af: 15.000 nieuwe patiënten in twee maanden. De grootste implementatie die we ooit in één keer hebben gedaan. Veel van geleerd en we zijn trots dat het ons gelukt is.” Reikhalzend kijken ze inmiddels uit naar de magische grens van 200.000 patiënten waaraan ze dagelijks medicatie in de rol leveren. “Toen wij dat begin 2018 als doel stelden vond men dat we behoorlijk grote schoenen aantrokken”, legt Dino uit. “We zijn er nog niet maar de prognose is wel dat we daar in januari/ februari 2020 overheen gaan.”  

Begeleiding bij instellingsfarmacie

Landelijke spreiding is voor Apotheek Voorzorg de belangrijkste doelstelling. Een landelijk netwerk van apotheken die farmaceutische zorg op hoog niveau leveren. Dino: “In 2019 hebben we 24 keer apotheken bijgestaan bij het winnen of verlengen van aanbestedingstrajecten. We helpen bij het inrichten van het medicatieproces en we weten hoe de lijnen lopen in zo’n traject. Van die ervaring maken apotheken dankbaar gebruik. Wij zoeken de samenwerking op maar ze weten ons ook te vinden voor vragen, bijvoorbeeld over medicatieveiligheid of elektronische toedienregistratie.”

Masterclasses 2020

Bent u al specialist op instellingsfarmacie? Of wilt u tips en tricks voor de samenwerking met thuiszorgorganisaties? Onder de naam Medicatie+Zorg biedt Apotheek Voorzorg masterclasses aan. De rol van de apotheek in samenwerking met instellingen en de thuiszorg staat centraal.

Nieuw dit jaar: workshop medicatieveiligheid in de wijk

Dit jaar introduceert Medicatie+Zorg een nieuwe workshop onder de naam ‘medicatieveiligheid in de wijk’. Het doel is de samenwerking tussen apothekers in een stad of regio met de thuiszorg in de wijk vorm te geven en te optimaliseren.

Deelnemende apothekers nodigen wijkverpleegkundigen uit, die zorg verlenen aan patiënten van hun apotheek. Zo kunnen de deelnemers als team aan de slag. Komend kwartaal gaat Medicatie+Zorg twee pilots uitvoeren voor de workshop.

Wilt u meedoen of meer informatie?

Ga naar: medicatiepluszorg.nl/masterclasses.
Of neem contact op via E info@medicatiepluszorg.nl

Een overzicht van de masterclasses in 2020

Instellingsfarmacie voor apothekers
Datum: 4 februari & 24 maart 2020
Kosten: € 995,- p.p.
Duur: twee dagen
Accreditatie: 13 punten
Meer informatie

Thuiszorg voor apothekers
Datum: 23 januari & 5 maart 2020, 22 september & 29 oktober 2020
Kosten: € 595,- p.p.
Duur: twee dagen
Accreditatie: 8 punten
Meer informatie

Wijkzorg voor assistenten en managers
Datum: 30 januari & 19 maart 2020
Kosten: € 650,- p.p.
Duur: twee dagen
Meer informatie

Instellingsfarmacie themadag voor eerdere cursisten
Datum: 3 november 2020
Kosten: € 495,- p.p.
Duur: één dag
Accreditatie: 6 punten
Meer informatie

Instellingsfarmacie themadag voor apothekers
Datum: 17 november 2020
Kosten: € 495,- p.p.
Duur: één dag
Accreditatie: 6 punten
Meer informatie

Ook interessant voor u?

Leest u al mee in het Mosadex-magazine?

Nee, schrijf me in!


© Mosadex Groep 2022 |
Mosadex Groep op social media: