INLOGGEN

Apotheek Voorzorg: eerste goedgekeurde GDS-apotheek van Nederland

Donderdag 17 november heeft de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) bij GDS-apotheek Apotheek Voorzorg getoetst op naleving van de GDS‑norm van de KNMP. De inspecteurs waren unaniem: op alle 37 getoetste aandachtsgebieden kwam Apotheek Voorzorg goed door de keuring. Een fantastische prestatie van alle medewerkers bij Apotheek Voorzorg!

Eerste en enige in Nederland

Apotheek Voorzorg is daarmee de eerste en voorlopig enige goedgekeurde GDS-apotheek van Nederland. Andere grotere GDS-bedrijven, zoals Spits, Systemfarma, Brocacef Maatmedicatie en Pluripack zitten in de tweede of derde fase van herkeuring. Ruim voor de deadline van 1 mei 2017 is aan alle aandachtspunten voldaan: GMP-kennis, de aanwezigheid van complete GDS-protocollen, validatie van het productieproces en de toezichtrol van de apotheker.

IGZ tevreden

Er werden geen grote verbeterpunten geconstateerd. Met name over het kennisniveau van hoog tot laag in de organisatie en de manier waarop het proces is ingericht en geborgd, was IGZ zeer tevreden. Juist op deze twee punten lijkt het voor een lokale apotheker onmogelijk om de kwaliteit van een gespecialiseerd bedrijf als Apotheek Voorzorg te evenaren. Zelfs voor andere gespecialiseerde bedrijven blijkt dit dus nog een brug te ver.

Vertrouwen

Apotheek Voorzorg is in 2002 opgericht door Mosadex en inmiddels met afstand de grootste producent van medicatierollen in Nederland, zelfs ter wereld. Met ruim 60 productiemachines en circa 300 fte, bedient Apotheek Voorzorg zo’n 145.000 klanten via 540 apotheken. Directeur Hans Verstijnen: “Dat we in één keer glansrijk door de controle zijn gekomen, geeft veel vertrouwen. Apotheken en instellingen die bij ons bestellen, kunnen nu trots melden dat hun rolmedicatie bij het enige door IGZ goedgekeurde GDS-bedrijf vandaan komt. De volgende stap is een speciale certificering naast, of binnen de apotheekvergunning.”

GDS

Ook interessant voor u?

Leest u al mee in het Mosadex-magazine?

Nee, schrijf me in!


© Mosadex Groep 2021 |
Mosadex Groep op social media: