INLOGGEN

De beste DA-drogisterij van Nederland is bekend

De DA-drogisterij Saskia uit Schiedam is de beste DA-drogisterij van 2021! Na een spannende wedstrijd tussen alle DA-winkels waarbij ondernemers en hun teams alles uit de kast haalden,  mag Saskia Pegels de hoofdprijs in ontvangst nemen. Maar beste winkel van 2021 word je niet zomaar.

Alle winkels in Nederland deden mee aan de wedstrijd ‘DA van het Jaar’, georganiseerd door het bedrijf achter DA, Nederlandse Drogisterij Service (NDS). Zelfstandige drogisterij-ondernemers namen deel aan verschillende acties waarmee ze punten konden verdienen. Diegenen met de beste score bleven in de race voor de begeerde titel ‘Beste winkel van 2021’. Daarnaast werden de winkels bezocht door een mystery shopper die onder andere keek naar de klantvriendelijkheid en professionaliteit in het geven van gezondheidsadvies. Uiteraard maakte ook het volgen van de formule-uitgangspunten onderdeel uit van het geheel. De wedstrijd duurde totaal zes maanden en in deze maanden is er hard gestreden. De competitie en het enthousiasme tussen de winkels was groot. Uiteindelijk wist Saskia de hoofdprijs in de wacht te slepen. Samen met haar team mag zij een reis naar het buitenland maken en krijgt ze een mooi budget voor een winkelupdate. Maar het belangrijkste: zij mogen zich de beste drogisterij van Nederland noemen!

Foto: Jan Willem Houweling

Foto: Jan Willem Houweling

Zilver voor beste nieuwkomer
Naast de beste drogisterij is er ook een prijs uitgereikt voor de beste ‘Nieuwkomer van het Jaar’. Dit is de drogisterij uit Groningen geworden van ondernemer Mirjam Zuidersma. Deze winkel is begin dit jaar geopend en volledig ingericht volgens de nieuwe formule elementen. Zij zijn zeker kanshebber om volgend jaar de hoofdprijs te winnen.

Nieuwe formule, nieuwe motivatie
Na de introductie van de nieuwe formule waait er letterlijk een frisse wind door de winkels. Niet alleen door de nieuwe uitstraling en productindeling. Ook doordat de rol van de drogist gegroeid is naar persoonlijke gezondheidsgids voor de klant. Dit zorgt voor nieuwe motivatie onder ondernemers. De betrokkenheid onder hen is groot, wat je ook terug ziet tijdens de deelname aan deze wedstrijd. Mooi om te zien dat zij meebewegen met de toekomst en dat zij trots zijn op hun winkels!

Gepubliceerd op: 10 september 2021

Heb je het laatste Mosadex-magazine al gelezen?

Bekijk 'm hier!