INLOGGEN

Chemotherapie thuis op de bank

46% van alle ziekenhuiszorg kan verplaatst worden naar zorg op locatie. Bij de patiënt thuis dus. Wat dit betekent? Chemotherapie thuis op de bank en patiënten in de laatste levensfase die veilig en vertrouwd thuis in bed kunnen blijven liggen. Toekomstmuziek? Nee, de eerste ambulante kliniek in Nederland bestaat al sinds 2010. Care4homecare is een dochteronderneming van Mosadex Groep. 

Thuisbehandeling zorgt voor kostenbesparing

Care4homecare startte in 2010 als pionier in de zorg. Ze ontdekte een causaal verband tussen zorg op locatie en de perceptie van kwaliteit van leven. Het is niet alleen prettiger voor de patiënt. Specialistische behandeling thuis ontvangen betekent ook minder ambulances en speciaal taxi-vervoer op de weg om patiënten te vervoeren, daarbij ligt er minder druk op de dagverpleging. De thuisbehandeling die Care4homecare met name uitvoert is de nazorg bij een geïmplanteerd pompsysteem. Per 100 patiënten levert de nazorg op locatie een besparing op van €500.000,- per jaar. Het team van Care4homecare bezoekt meer dan 300 patiënten thuis!

Veiligheid en kwaliteit door slimme technieken

Dr. Heinrich Moser is medisch directeur van de ambulante kliniek en pijnarts in het Radboud Universitair Medisch Centrum, hij legt uit dat hoogopgeleid personeel en technische innovaties onmisbaar zijn in de zorg: “Via een beveiligde live-verbinding vanuit de woonkamer van de patiënt overlegt de verpleegkundig specialist met een medisch collega in onze kliniek. Met deze dubbele controle garanderen we de veiligheid van onze patiënten.”

Ziekenhuizen ondersteunen onderzoek

Care4homecare werkt actief samen met verschillende ziekenhuizen om meer specialistische thuisbehandeling te realiseren. Prof. dr. Frank Huygen heeft hiervoor een onderzoekslijn opgezet in het Erasmus MC. Hij is hoogleraar Anesthesiologie, in het bijzonder Pijngeneeskunde. “De plannen om de dienstverlening uit te breiden naar andere therapieën op het gebied van oncologie en palliatieve zorg zijn in een vergevorderd stadium. We verwachten de eerste patiënten nog deze zomer te bezoeken.” Een uitkomst voor patiënten die minder patiënt maar meer ‘gewoon mens’ willen zijn. 


Ook interessant voor u?

Leest u al mee in het Mosadex-magazine?

Nee, schrijf me in!


© Mosadex Groep 2021 |
Mosadex Groep op social media: