INLOGGEN

DA select: een compacte drogisterij in de Coop

Nederlandse Drogisterij Service (NDS) opende deze week de eerste DA select winkels in samenwerking met Coop Supermarkten. Een uniek concept waarbij een compact assortiment van drogisterijartikelen bij de servicecorner vooraan in de supermarkt verkrijgbaar is.  

Drogisterij en supermarkt op één locatie

DA select is een shop-in-shop, oftewel een winkel die is opgenomen in een bestaande winkel. Coop en DA werkten eerder ook al samen, maar nog niet met deze nieuwe compacte versie van de drogisterij. DA select voert een beknopt assortiment aan gezondheidsartikelen zoals pijnstillers en vitamines, A-merk huidverzorging, cadeaus, geuren en alle DA-huismerkartikelen zoals make-up.

Klein in oppervlakte maar groot in service

DA select is 40 m². Ondanks het kleine oppervlak is er altijd een gediplomeerd drogisterijmedewerker aanwezig. “Advies en service zijn een belangrijk onderdeel van iedere DA, dat vinden klanten ook bij DA select”, vertelt Ruud van Munster, algemeen directeur van NDS. “Er is plaats en gelegenheid voor persoonlijk advies. Zo geven we klanten bij DA select een aantal keer per jaar de mogelijkheid om hun glucosegehalte, bloeddruk of cholesterol te laten meten.”

De eerste DA select staat in Berlicum

Opening in juni

De eerste winkels in Berlicum en Apeldoorn openden maandag 7 juni hun deuren. Maar er staan nog meer winkels op de planning! Later deze maand volgt de Coop-winkel in Arnhem Kroonsewal. Daarna wordt gekeken naar andere geschikte locaties.


Gepubliceerd op: 10 juni 2021

Heb je het laatste Mosadex-magazine al gelezen?

Bekijk 'm hier!