INLOGGEN

De run op paracetamol – wat doet Mosadex?

Consumenten mogen maximaal drie pakjes paracetamol kopen. Waarom? Er is een ware run ontstaan op paracetamol. Ook in de groothandel zien we een verhoogde verkoop. Niet alleen op paracetamol maar ook naar overige geneesmiddelen is extra vraag in de apotheken. NOS interviewde Nico Dienaar (hoofd inkoop Mosadex) over de huidige stand van zaken. 

Nico Dienaar: “Dit heb ik nog nooit meegemaakt. Deze situatie vergt maximale inzet van ons allemaal. Solidariteit in Nederland is belangrijk!” 

Wat doet Mosadex op dit moment? 

We geven u graag een update hoe wij omgaan met deze uitdagende periode.  Met man en macht wordt er in de groothandellocaties van Mosadex gewerkt om alle bestelregels te verwerken. De mensen en middelen kennen een beperking. Drie dingen zijn op dit moment belangrijk om te weten: 

  • Wij kunnen nagenoeg alle bestellingen leveren aan onze apotheken vanuit onze voorraad. Wel is het mogelijk dat er één of twee dagen vertraging op de leveringen zit. Dit komt omdat we met het aantal mensen dat werkt in de groothandel de grote vraag logistiek niet dezelfde dag/nacht kunnen verwerken. Heeft u hier begrip voor? 

  • De afdeling inkoop van Mosadex, onder leiding van Nico Dienaar, is in goed contact met al onze leveranciers om zowel medicijnen als medische hulpmiddelen beschikbaar te stellen voor het Nederlandse publiek. Wij waarborgen een goede spreiding onder alle apotheken in Nederland, zodat bijvoorbeeld de doosjes paracetamol eerlijk verdeeld worden. Voor wat de medische hulpmiddelen betreft ondersteunen we ook de zorgverleners die in de ziekenhuizen de coronapatiënten verplegen. Medische hulpmiddelen zoals mondkapjes en hygiëneartikelen leveren wij met voorrang aan de ziekenhuizen. Dat is het minste wat we voor hen kunnen betekenen. 

  • Er zijn landelijk prijsaanpassingen aangekondigd per 1 april. Deze WGP-aanpassing (Wet Geneesmiddelen Prijzen) zorgt voor een verlaging van prijzen op een significant deel van ons assortiment. Dat heeft negatief invloed op het voorraadvolume in onze groothandel gehad. I.v.m. de coronacrisis hebben wij samen met branchegenoten het ministerie verzocht om de wetgeving per 1 april uit te stellen. Dat geeft ons meer mogelijkheden onze voorraad op pijl te houden. Meer over de wetswijziging? Dat leest u hier.

Gepubliceerd op: 17 maart 2020

Heb je het laatste Mosadex-magazine al gelezen?

Bekijk 'm hier!