INLOGGEN

Eén sterk merk: Medcor Pharmaceuticals

Een veranderende Wet Geneesmiddelenprijzen, schaalvoordelen op het gebied van productregistraties en de bundeling van inkoopvolumes. Dat waren de redenen voor Medcor Group en Fisher Farma om in oktober 2020 de krachten verder te bundelen en de activiteiten van Fisher Farma onder te brengen bij Medcor Pharmaceuticals, dochter van Medcor Group. Inmiddels zijn we een aantal maanden onderweg. Wat is er allemaal veranderd?

De import- en exportmarkt op het gebied van medicijnen verandert. De druk op de parallelmarkt neemt toe en inkoopposities in Europa veranderen. Ook Fisher Farma en Medcor Group, beide dochterondernemingen van Mosadex Groep, merkten dit. Vanaf 2016 werken zij al intensief samen, maar dit jaar hebben zij hun samenwerking geïntensiveerd. Het doel hiervan? Het blijven uitbreiden van het brede portfolio door te blijven zoeken naar nieuwe registraties en het bieden van scherpe prijzen. Hierdoor behouden Mosadex-apothekers de voordelen van het uitgebreide inkoopnetwerk in Europa, toegang tot een breed parallel portfolio en een optimaal rendement. 

"Om te zorgen dat we marktleider blijven hebben we gekozen voor één sterk merk: Medcor Pharmaceuticals.”

Marktleider op het gebied van import en export

“We hebben besloten om de krachten nog verder te bundelen”, vertelt Patrick Sturkenboom, Managing Director van Medcor Group en Fisher Farma. “Eén van de redenen hiervoor was de aanscherping van de Wet Geneesmiddelenprijzen (WGP). Deze verandering had forse impact op ons portfolio, de omzet en het uiteindelijke resultaat. Om te zorgen dat we marktleider blijven, hebben we besloten om te herpositioneren. Daarom hebben we gekozen voor één sterk merk: Medcor Pharmaceuticals.” 

Gecombineerd productportfolio

Sinds oktober zijn de veranderingen doorgevoerd. De activiteiten van Fisher Farma zijn gestaakt en de rendabele bedrijfsonderdelen worden ondergebracht bij Medcor Pharmaceuticals. “Achter de schermen zijn we volop bezig. Het portfolio van Fisher Farma wordt inmiddels overgeschreven, we zijn met het kantoor verhuisd en verhuizen de komende maanden ook de productie naar het pand van Medcor. Het was belangrijk dat de overgang soepel verliep, zodat de klanten van Mosadex hier weinig van merkte. Het productportfolio hebben we gecombineerd en is nog steeds beschikbaar via de Mosadex-groothandel. Een apotheker plaatst zijn bestelling gewoon op de reguliere wijze en krijgt dezelfde producten vervolgens bij zijn apotheek geleverd”, vervolgt Patrick.

Scherp inkopen

Een groot voordeel van het gecombineerde productportfolio is dat Medcor Pharmaceuticals het meest brede portfolio van de Nederlandse markt biedt met bijna 700 verschillende actieve producten. Hierdoor is en blijft zij marktleider in Nederland. “En dat is waar we ons ook de komende jaren op richten. We zorgen voor schaalgrootte, portfolio ontwikkeling door nieuwe unieke introducties en een goede Europese inkooppositie. Zo kunnen we een breed portfolio tegen een aantrekkelijke prijs inkopen en aan de apotheker aanbieden.” 

De dochterbedrijven van Medcor Group

BedrijvenActiviteiten
Medcor PharmaceuticalsGroothandel in parallel geïmporteerde merkgeneesmiddelen voor groothandelaren, openbare en ziekenhuisapotheken.
Medcor SpecialsGespecialiseerd in de distributie van geneesmiddelen die uitsluitend artsen voorschrijven zoals opiaten.
PharmeAdviseert apothekers vroegtijdig over mogelijke medicijntekorten en biedt alternatieven voor medicijnen die tijdelijk of langere tijd niet leverbaar zijn.
WGP

Ook interessant voor u?

Leest u al mee in het Mosadex-magazine?

Nee, schrijf me in!


© Mosadex Groep 2022 |
Mosadex Groep op social media: