INLOGGEN

Groothandelsvestiging Nieuwleusen ondergebracht in Elsloo en Leiden

Door de veranderingen in de geneesmiddelenmarkt heeft Mosadex Groep haar processen meer gemechaniseerd en geautomatiseerd. Om in te spelen op de ontstane overcapaciteit en met oog op de toekomst voor de continuïteit van de onderneming is besloten om Mosadex Groothandel Nieuwleusen per 1 oktober 2022 te sluiten. De bedrijfsactiviteiten en klanten worden overgeheveld naar de andere groothandelsvestigingen van Mosadex Groep in Elsloo en Leiden.

Strategische keuze

De sluiting is noodzakelijk om in te spelen op de ontwikkelingen én om relevant te blijven binnen de markt van farmaceutische groothandels, vertelt Adrie van Bragt, COO bij Mosadex Groep. “Met de Wet Geneesmiddelprijzen (wgp) bepaalt de overheid de maximumprijs van medicijnen. Dat zorgt voor marktwerking waardoor we genoodzaakt zijn om de kosten te beheersen en telkens proberen te verminderen. Dat betekent dat wij onze farmalogistieke processen in de groothandelsvestigingen zo efficiënt mogelijk inrichten. Dat lukt alleen met de inzet van mechanisering en automatisering. Bij Mosadex Groep investeren we onder andere in de dienst ‘Central Filling’ waarbij verschillende medicijnen per patiënt kant-en-klaar worden verpakt, zodat de apotheker hier zelf geen tijd meer aan kwijt is en direct kan uitgeven in de apotheek. Daarom is de strategische keuze gemaakt om onze locaties anders in te richten: we sluiten Nieuwleusen en verzamelen de capaciteit op de vestigingen Elsloo en Leiden. Waarbij Leiden het verder aanbieden en uitbreiden van Central Filling mogelijk maakt.”

Van werk naar werk

Waar mogelijk herplaatsen we medewerkers binnen Mosadex Groep, vertelt Van Bragt. “Vanwege de grote afstanden tussen de verschillende vestigingen hebben we een Sociaal Plan voor de medewerkers die niet herplaatst kunnen worden. De arbeidsplaatsen vervallen niet tegelijkertijd, maar in fases. Daarnaast vervallen er ook 95 arbeidsplaatsen (35 fte) van uitzendkrachten.”

Overheveling van klanten

Met het sluiten van de vestiging worden de klanten die beleverd worden vanuit Nieuwleusen in fases overgeheveld naar één van de twee andere vestigingen. Klanten zijn hiervan op de hoogte gesteld.

Gepubliceerd op: 03 mei 2022

Heb je het laatste Mosadex-magazine al gelezen?

Bekijk 'm hier!