INLOGGEN

In gesprek met gematchte apothekers: "Wij bevelen Het Apotheekloket zeker aan"

Het Apotheekloket is dé plek voor vraag en aanbod binnen de apotheekbranche, met als doel een toekomstbestendige openbare farmacie. Een jaar na de introductie van dit initiatief, kijken we terug op de eerste match. Wij spraken met apotheker Pieter Boogaard en gloednieuwe tweede apotheker Sacha Hoogenboom van Service Apotheek Boogaard in het Noord-Hollandse Uithoorn.

“Ik heb de apotheek van mijn vader overgenomen. We werkten eerst samen maar na een tijdje is hij gestopt. Sindsdien doe ik alles alleen. Het was voor mij daarom best lastig om dingen uit handen te geven bij de komst van Sacha, maar ik kon het niet meer alleen”, vertelt Pieter. Sacha: “Een compact dorp waar maar een paar apotheken zijn gevestigd, dat spreekt mij aan. Ik werkte voorheen in meerdere apotheken tegelijk, maar ik wilde graag één stabiele werkplek.”

Een klik met het team, een goed gevoel bij iemand en weinig reistijd. Dingen die Pieter belangrijk vindt als het gaat om nieuw personeel. “Er is weinig keuze momenteel. Ik hoor overal dat apothekers zijn begonnen met opleiden, zodat ze al potentiële apothekers in huis hebben.” Bij Sacha stond de locatie van de apotheek hoog op haar lijstje. “Ik heb gezocht naar vacatures bij mij in de buurt. Ook kijk ik naar de werkzaamheden van de tweede apotheker. Die kunnen per apotheek verschillen.”

"Ik fiets maar drie minuten naar de apotheek!" - Sacha


Win-winsituatie

Een win-winsituatie, dacht Het Apotheekloket toen ze de vacature van Pieter en de sollicitatie van Sacha zagen. Pieter kreeg de sollicitatie van Sacha binnen, en zo geschiedde. Inmiddels zit de inwerkperiode erop en zijn beide partijen erg tevreden. Pieter: “Sacha past goed in het team en is erg proactief. Ik hoef niet continu uit te leggen hoe het hier werkt.” Sacha: “Ik fiets maar drie minuten naar de apotheek! Ik ben erg goed begeleid door Pieter en de assistenten hebben mij met open armen ontvangen. Dat is erg fijn.”

Of ze Het Apotheekloket aan zouden bevelen? Beiden zijn erg positief. Pieter: “Ik heb een goede kandidaat gekregen, dus ik raad het zeker aan aan andere apothekers.” Ook Sacha wijst haar mede-werkzoekenden op Het Apotheekloket: “Het is heel overzichtelijk. Je kunt aanvinken wat voor vacature je precies zoekt. En ik heb een nieuwe baan!”


Bent u op zoek naar personeel voor uw apotheek? Of juist op zoek naar een nieuwe uitdaging in de openbare farmacie?

Het Apotheekloket maakt ook een match voor u!


Gepubliceerd op: 05 februari 2021

Heb je het laatste Mosadex-magazine al gelezen?

Bekijk 'm hier!