INLOGGEN

Innovatieve ambulante kliniek voor tweedelijnszorg thuis  

Care4homecare is in ons land de enige innovatieve ambulante kliniek voor medisch specialistische behandelingen op locatie. Artsen en verpleegkundig specialisten bieden tweedelijnszorg bij patiënten thuis. Vergoeding valt nu nog onder het innovatieproject Ambulante Zorg Neuromodulatie, maar de NZa heeft per 1 januari 2018 een structurele declaratievorm toegekend.  

There is no place like home, ook voor zorg.  

  “Zo kunnen we de continuïteit van deze zorg waarborgen”, zegt algemeen directeur Myriam van Haften met trots. “We sluiten aan op het overheidsbeleid: zoveel mogelijk zorg thuis. Met de hoofdletter A van Aandacht. Het gaat op dit moment nog voornamelijk om patiënten met een baclofenpomp. Care4homecare verzorgt onder meer het vullen van het medicatiereservoir, terwijl dit voorheen in het ziekenhuis op de OK plaatsvond. Inzet op locatie is veel prettiger voor de patiënt, want ‘No place like home’. Daarnaast scheelt het natuurlijk veel kosten.”

Care4homecare wil haar aanbod uitbreiden met medisch specialistische zorg op locatie voor oncologische patiënten die langere tijd therapie moeten ondergaan. Daarnaast gaat ze zich inzetten voor palliatieve zorg thuis. “We verwachten volgend jaar de eerste patiënten van beide groepen te behandelen”, geeft Myriam aan. Ze ziet daarin een belangrijke taak voor de apotheker. “Er is zoveel kennis en knowhow bij Mosadex Groep. Met medisch specialistische en farmaceutische zorg kunnen we bij mensen thuis complete zorgpakketten aanbieden. En onder de paraplu van Mosadex kunnen we ook stappen zetten op het gebied van e-health innovaties.”  

E-health 

Verdere digitalisering is namelijk een belangrijk aandachtspunt voor ­Care4homecare, voor bedrijfsvoering én voor zorgverlening. “We willen e-health oplossingen verder uitbreiden. Zoals met digitale toepassingen waardoor de patiënt zelf thuis meer kan monitoren en de regie kan nemen bij preventie, complicaties en incidenten. Natuurlijk met specialistische zorg op afstand, via het beeldscherm. Met de toenemende data- en privacywetgeving is het een zoektocht om dat goed neer te zetten.”

1 en 1 = 3

Myriam wijst op de plannen voor de opzet van een academy. “In 2017 moet je kennis en expertise delen en anderen daarmee versterken.” Dat past in de visie om het Care4homecare-merk als ambulante, innovatieve kliniek steviger in de markt te zetten. “We voelen ons gesterkt door de verbinding met de zusterondernemingen van Mosadex Groep. Eén en één is drie.”

Contact

Benieuwd wat Care4homecare voor u kan betekenen? Neem vrijblijvend contact op.

Innovatieve ambulante kliniek voor tweedelijnszorg thuis

Gepubliceerd op: 01 september 2016

Heb je het laatste Mosadex-magazine al gelezen?

Bekijk 'm hier!