INLOGGEN

Landelijke set MFB's bekend

Op 1 juli is de Landelijke Set Medisch Farmaceutische Beslisregels (MFB's) beschikbaar gesteld. Er is dit jaar één beslisregel bijgekomen. De beslisregels combineren meerdere patiëntkenmerken met elkaar, waardoor de patiënt zorg op maat krijgt en de medicatieveiligheid verhoogt. Vandaar dat Mosadex Groep betrokken is bij de bepaling én de opvolging van de regels. ​

Service Apotheek stelt beslisregels mede samen

De KNMP, Alphega & Boots apotheek, BENU Apotheken, Pluriplus, Service Apotheek en NFZ stellen de landelijke set samen. De partijen hebben het afgelopen jaar maximaal ingezet op het goed en actueel houden van de bestaande set van 25 MFB’s. De landelijke set 2018 is daarom bewust met slechts één MFB uitgebreid. Voor het up-to-date houden van de set wordt gebruikgemaakt van verschillende kanalen, zoals de NHG-richtlijnen, studies in medische tijdschriften en signalen uit de praktijk. Het hele proces is opgetekend in een toekomstbestendig onderhouds- en actualiseringsplan.

Nieuwe beslisregels in NControl

NControl implementeert de beslisregels in het informatiesysteem van de apotheek. Ook andere zorgschillen zoals WeCare, GFZ en NMC hebben aangegeven dat zij vanaf januari 2018 de nieuwe landelijke set volledig geïmplementeerd hebben in hun systemen.

De betrokken organisaties tekenden in 2016 een convenant, om sectorbreed regie en verantwoordelijkheid te nemen bij het uitwerken van MFB’s. Hiermee wordt gezorgd voor een brede implementatie en is op landelijk niveau inzichtelijk gemaakt welke zorg de apotheker levert. De set wordt jaarlijks geüpdatet. 

De Landelijke Set Medisch Farmaceutische Beslisregels (MFB's) 2018 telt met de toevoeging van de MFB ‘Hormonale anticonceptie vanaf 52 jaar’ 26 beslisregels. De geactualiseerde set is sinds 1 juli beschikbaar op de KNMP Kennisbank via het menu ‘Medicatiebewaking’.

Bron: www.knmp.nl  

Ook interessant voor u?

Leest u al mee in het Mosadex-magazine?

Nee, schrijf me in!


© Mosadex Groep 2021 |
Mosadex Groep op social media: