INLOGGEN

Nieuw lid Coöperatieve Mosadex U.A.

Vanaf juni is Marije van Weelden tot de Coöperatieve Mosadex U.A. toegetreden. Hoe is zij in de apothekerswereld terecht gekomen? En waarom werd zij onderdeel van de coöperatie? Ze vertelt er graag zelf meer over!

Marije is geen doorsnee apotheker. Sterker nog, ze is geen apotheker, maar is als arts en gezondheidseconoom eigenaar van Service Apotheek Ermel. Toch is het apothekersvak haar niet vreemd. Ze nam op 1 januari 2021 de apotheek over van haar moeder, Marga van Weelden. Marga is op haar beurt bekend in de farmacie als oud-voorzitter van de KNMP en kreeg zelfs een koninklijke onderscheiding voor onder andere haar bijdrage aan de ontwikkeling van de farmacogenetica.

De zelfstandige apotheek blijft bestaan

Toen Marije de apotheek overnam van haar moeder, werd apotheek Ermel een Service Apotheek. De keuze om Service Apotheek te worden was heel bewust. “Mijn moeder was een groot voorvechter voor de zelfstandige apotheek. Het mooie van Service Apotheek is dat je als apotheek zelfstandig blijft en tegelijkertijd ondersteuning krijgt voor zaken als website- en appoplossingen. Dat kun je alleen niet even goed en kwalitatief hoogwaardig opzetten. En de franchiseformule van Service Apotheek met alle Mosadex Groep oplossingen? Dat zorgt voor het complete plaatje.”

Het is de meest aantrekkelijke manier

“Het was voor mij een no-brainer om ook direct lid te worden van de coöperatie. Een zakelijke overweging die bij het totaalplaatje past. Een coöperatie vind ik een mooie gedachte. Samen sta je sterker, je werkt niet als individu, maar met een hele groep. Daarbij komt dat het ook financieel gezien de meest aantrekkelijke manier is om met Mosadex Groep te werken.”

Samen weet je meer

 “Van mijn moeder leerde ik om alles samen te doen. Ik ben geen apotheker, voor het farmaceutische werk hebben we een uitstekend team. We zijn een complementair team, omdat we vanuit verschillende kanten naar de apotheek kijken. Die andere achtergrond breng ik ook mee als nieuw lid en ik zal mijn ervaring graag delen met de coöperatie.”

Juist het delen van kennis met elkaar, maakt elkaar sterker volgens Marije. “Er is veel kennis en kunde aanwezig in de coöperatie. Ga de dialoog aan over voor jou relevante onderwerpen. Dit levert leuke discussies en heel waardevolle informatie op!” sluit Marije enthousiast af.

Gepubliceerd op: 20 juli 2022

Heb je het laatste Mosadex-magazine al gelezen?

Bekijk 'm hier!