INLOGGEN

Prettig coöpereren

“Wat ons het afgelopen jaar is overkomen in de apotheek? Ik kijk terug naar het moment waarop we een belangrijk besluit namen in onze maatschap.” Verder in dit artikel leest u waar Ettien Boerstra op doelt. “Het was in 2018 bovenal weer prettig ‘coöpereren’ met de Mosadex-organisatie. Zeker de samenwerking met Van Heek Medical lichten we er even uit.”

Ettien is ondernemer en 35 jaar apotheker: ze begon haar carrière in Den Haag als stichtingsapotheker bij de VNA. ”In Den Haag was het wel anders dan hier in Roosendaal. Daar ging nog wel eens een bierflesje door de apotheek als een patiënt boos was. Dat zie je hier in Roosendaal niet.”

Ze verkreeg haar maatschapsdeel op 1-1-’01. Tot wat Ettien noemt ‘moederapotheek’ Roosendaal, behoren zeven apotheken, in eigendom van zes maten. Er is een hechte samenwerking met de dienstapotheek en poliklinische apotheek. “Onze ambitie is de volledige dekking van de Roosendaalse farmaceutische zorgpopulatie te hebben. Dat betekent een werkgebied met zo’n 77.000 potentiële klanten.” “Of de patiënt in Roosendaal iets merkt van onze monopolypositie in Roosendaal? In positieve zin denk ik van wel. Zodra er een tekort is van een geneesmiddel in een vestiging bijvoorbeeld, dan zoeken we binnen de andere apotheken naar een back-up. Leveringsproblemen vangen wij waar mogelijk onderling op.”

Want dat ging het afgelopen jaar minder. Die tekorten! Sommige patiënten schelden aan de balie. Zelfs in het altijd gemoedelijke Roosendaal. “Als ik collega’s hier in België spreek, daar is de pil in overvloed voorradig. Ongelofelijk hoe het systeem hier in Nederland verstoord is.”

Als we vragen naar dé mijlpaal het afgelopen jaar, vertelt Ettien: “De kogel is door de kerk. We voegen twee apotheken samen tot één nieuwe grote apotheek in een gezondheidscentrum. De gesprekken met kaakchirurgie, tandarts, fysio en prikpost lopen al. We hopen in januari 2020 onze intrek te nemen in de nieuwe locatie en zijn nu al bezig om de teams te integreren.”

“Als coöperant wil je ook wel maximaal afnemen bij ‘onze’ Mosadex-coöperatie.”

“Om tot slot nog iets positiefs te noemen over het afgelopen jaar: de fijne samenwerking met Van Heek Medical. Ik ben enthousiast over de producten, de innovaties én de begeleiding. We krijgen trainingen voor het apotheekteam, nascholingen voor onze huisartsen en een verpleegkundige adviseert als we vragen hebben over specifieke situaties. En natuurlijk: als coöperant wil je ook wel maximaal afnemen bij ‘onze’ Mosadex-coöperatie. Zou niet handig zijn om alle wondmaterialen elders te kopen. We spelen met de gedachte om in 2019, analoog aan het wondprotocol van Van Heek Medical, te gaan omzetten op gebied van wond. Wij kijken uit naar een voortzetting van onze vruchtbare samenwerking!”

Ook interessant voor u?

Leest u al mee in het Mosadex-magazine?

Nee, schrijf me in!


© Mosadex Groep 2022 |
Mosadex Groep op social media: