INLOGGEN

Service Apotheek lanceert vernieuwde app

Service Apotheek heeft vandaag haar vernieuwde patiënten-app gelanceerd. De best gewaardeerde apotheekformule van Nederland maakt het leven met medicijnen nu nóg makkelijker. Naast het gemak van online bestellen, biedt de huidige app meer overzicht aan haar gebruikers. Uniek zijn dan ook de toegevoegde foto’s van de medicijnen en verpakkingen en de uitleg waarvoor ze gebruikt worden. Juist om gevaarlijke medicijnfouten tegen te gaan. De vernieuwde app van Service Apotheek brengt naast gemak, de gebruiker in contact met de eigen apotheek in de wijk. De lancering is daarom een feestelijk moment voor de 500 aangesloten Service Apotheken.

De gebruiker heeft de regie

De app van 2017 is door een team van experts onder handen genomen. Met als doel: betere gebruikservaring en meer aandacht voor medicatieveiligheid. Service Apotheek zette ontwerpbureau Fabrique en appontwikkelaar Q42 aan het werk om de app te ontwikkelen vanuit praktijkervaringen van apothekers en medicijngebruikers. Ontwerper Silke Kuilman van Fabrique legt uit: “In de vernieuwde app staat de gebruikerservaring centraal. Hierdoor is de app voor iedereen op een intuïtieve, logische en simpele manier te gebruiken.” Ook nu de app live is, blijft het team de app continu toetsen en verbeteren.

Vernieuwde functionaliteiten van de Service Apotheek-app

 1. Altijd een actueel medicatieoverzicht
  Verandert er iets? Dan geeft de patiënt dit gemakkelijk door aan de apotheek.

 2. Belangrijke medicijninformatie bij de hand
  De app bevat foto’s van ruim 2.000 medicijnen én verpakkingen. Dit geeft de patiënt zekerheid bij het innemen van de juiste medicijnen.

 3. Snel en eenvoudig een herhaalrecept aanvragen
  Met één druk op de knop vraagt de patiënt een herhaalrecept aan.

 4. Nooit meer medicijnen vergeten in te nemen
  De patiënt kan een innameschema instellen en ontvangt een melding wanneer hij zijn medicijnen moet innemen. Daarnaast kan hij medicijninnames afvinken en weer terugzoeken.

 Downloaden van de vernieuwde app kan via de Google Play Store en Apple Store.

Deze inhoud is geblokkeerd door je cookie voorkeuren.
Video Placeholder

De vernieuwde Service Apotheek-app

Samen maken we het leven met medicijnen makkelijker

Toekomstbestendige farmaceutische zorg in de wijk

De vernieuwde app wordt gelanceerd om toekomstbestendig te zijn én te blijven. Iris van der Valk, algemeen directeur bij Service Apotheek, vertelt: “De afgelopen jaren zijn veel nieuwe medicijnapps op de markt gekomen. Partijen die met name slim inspelen op de digitale wensen van zorgconsumenten. Service Apotheek staat voor de beste farmaceutische zorg en gaat daarom nog een stap verder. We verbinden die wensen aan de eigen lokale apotheek en maken zo goede en veilige farmaceutische zorg ook digitaal mogelijk. Op die manier blijft de lokale apotheek nauw samenwerken met andere eerstelijnszorgverleners, staan we dicht bij de patiënt én hebben we digitale oplossingen die onze apotheekservices 24/7 ondersteunen. De vernieuwde app is daar een mooi voorbeeld van.

Ook met deze app betrekken we patiënten bij hun behandeling. En we zien dat het werkt! In het eerste halfjaar van 2021 ontvingen de apotheken bijna 60.000 medicijnwijzigingen van patiënten. Wijzigingen die niet bekend waren in de apotheek en waarvan 45% zelfs tot een farmaceutische interventie leidde. Met onze invulling van de digitale zorg verplaatsen we niet de logistiek naar online, maar zetten we in op bereikbaarheid, dialoog en geven we nog meer invulling aan het borgen van medicatieveiligheid. En dat allemaal vanuit de eigen vertrouwde apotheek.”

Gepubliceerd op: 27 september 2021

Heb je het laatste Mosadex-magazine al gelezen?

Bekijk 'm hier!