INLOGGEN

Service Apotheek Medication Review Tool bestaat vijf jaar

Met behulp van de Service Apotheek Medication Review Tool registreren meer dan 400 apothekers in Nederland hun medicatiebeoordelingen. Sinds 2010 is er veel doorontwikkeld. En dat levert na vijf jaar uniform registreren interessante cijfers op.

Norm bepalen

Petra Hoogland, hoofd farmaceutische zaken van Service Apotheek: “De roep om farmaceutische dienstverlening aantoonbaar te maken wordt alsmaar groter. Met de SAMRT beschikken we over een digitaal hulpmiddel dat kan inspelen op alle eisen en vragen vanuit de markt. En tegelijkertijd helpt deze tool ons de norm te bepalen. Er is niemand in de markt die het beter doet dan wij”.

Stappen zetten met behandeldoelen

Ook met de innovatieve DREAMeR-studie dragen we bij aan het concreet maken van onze toegevoegde waarde als apotheker. Op basis van de GAS-methodiek stellen we in overleg met de patiënt concrete behandeldoelen op. De patiënt bepaalt het doel van zijn geneesmiddelenbehandeling. Voorbeelden van deze doelen zijn “Minder nachtelijke spierkrampen”, “Uitstellen van insuline spuiten” en “Weer langer kunnen tuinieren”. Praktischer kun je het niet krijgen. Door hier samen naar toe te werken, wordt de bijdrage van de apotheker als zorgverlener heel tastbaar. En het helpt ons keer op keer de patiënt centraal te stellen."

Download hieronder een overzicht van de ontwikkelingen en resultaten van de SAMRT in de afgelopen vijf jaar.

Gepubliceerd op: 14 juli 2016

Heb je het laatste Mosadex-magazine al gelezen?

Bekijk 'm hier!