INLOGGEN

WLZ-organisaties in het vizier van Van Heek Medical  

Investeren in eigen labels met nieuwe merkconcepten.  

“We pakken de mogelijkheden op voor WLZ-woonvormen, samen met apotheken. Daar hebben we allebei belang bij. Met apotheken brengen we gezamenlijk deze markt in kaart en kijken naar de kansen”, zegt Helmich Gerrits, directeur Van Heek Medical.  

Lange termijn

“De thuiszorgmarkt is beslist niet makkelijk. Desondanks hebben we afgelopen jaar onze doelen behaald, mede dankzij ons bevlogen personeel”, zegt Helmich trots. Hij noemt het zorgelijk dat apotheken geen contracten meer krijgen voor absorberend, afvoerend incontinentiemateriaal en andere hulpmiddelen. “Als Van Heek Medical hebben we dat voor een belangrijk deel kunnen compenseren door afspraken te maken met de gegunde partijen. Zorgverzekeraars laten traditionele kanalen los en contracteren steeds vaker de medische speciaalzaken, terwijl we als Mosadex Groep met de lokale apotheken een mooie positionering bieden om een zeer grote klantenpopulatie te bedienen. Op de lange termijn kan het beleid van de zorgverzekeraar mogelijk veranderen. Het is daarom belangrijk dat Van Heek Medical haar positie behoudt en uitbreidt.”

Nieuwe merkconcepten

Van Heek Medical gaat komend jaar nieuwe merkconcepten introduceren. “In vakjargon: we gaan onze merken opnieuw laden, met een andere uitstraling”, verklaart Helmich. “We investeren in eigen labels en breiden uit naar ziekenhuis en transmuraal. Zo willen we ons marktaandeel uitbouwen. Als we actief zijn in de gehele medische markt, betekent dat ook versterking voor de apotheek. Als onze merken worden voorgeschreven, dan ontstaat bij de apotheek de vraag.”

Verbinding met apotheek

Met nadruk merkt hij op: “We blijven de apotheken ondersteunen op het gebied van assortiment en rendement. De verbinding met de apotheken zoeken we actief, we willen hen zo veel mogelijk ontzorgen. Dat is ook ons doel: we zijn aangekocht om de apotheek te versterken. Het speelveld is veranderd, maar de apothekersmarkt vormt nog steeds ons grootste omzetaandeel en heeft onze volle aandacht.”

Contact

Benieuwd wat Van Heek Medical voor u kan betekenen? Neem vrijblijvend contact op.

Martine Scherpenborg Commercieel manager
+31 88 220 88 22
m.scherpenborg@vanheekmedical.nl

Ook interessant voor u?

Leest u al mee in het Mosadex-magazine?

Nee, schrijf me in!


© Mosadex Groep 2021 |
Mosadex Groep op social media: