INLOGGEN

Wondverbandmiddelen

Steeds meer zorgverzekeraars kopen hulpmiddelenzorg in bij geselecteerde partijen. Doel: kwalitatief goede zorg tegen een passende prijs. Bij de vergoeding van wondverzorging is één voorwaarde dat de regiefunctie bij een wondverpleegkundige ligt, in samenspraak met andere zorgverleners. Omdat lokale apothekers niet aan de voorwaarden van zorgverzekeraars kunnen voldoen, werken zij samen met ApotheekZorg. Als landelijke partij voor de levering van wondverbandmiddelen én zorginhoudelijke begeleiding van patiënten met korte of langdurige wonden. 

Lokale apotheek als onderaannemer

De lokale apotheek heeft de mogelijkheid onderaannemer te zijn van ApotheekZorg. Zo blijft de apotheek het vertrouwde afhaalpunt voor de patiënt en o.a. samen met de huisarts een belangrijke schakel in het zorgproces. Wat als de patiënt de apotheek niet meer bezoekt? Wij geloven dat het contact belangrijk is voor de kwaliteit van zorg. De apotheker of de assistente signaleert wanneer een wond chronisch wordt en schakelt een specialist in. Daarbij bewaakt de apotheek de interactie van medicatie en wondgenezing. Hier is de expertise van de apotheker nodig. Juist in die samenwerking zit de toegevoegde waarde tussen ApotheekZorg en de lokale apotheek in het netwerk van Mosadex. Daar is iedereen, en vooral de patiënt, bij gebaat.  

Het wondzorgproces van A tot Z

Het wondzorgproces is een aaneenschakeling van zorg op maat, geleverd door een keten van zorgverleners met kennis en kunde. Van uitgifte van het recept, het leveren van het materiaal tot aan de daadwerkelijke toepassing van de wondverbandhulpmiddelen. Een brede intake is de start van het behandelplan. De wondverpleegkundigen kijkt naar het totaalbeeld. Denk hierbij aan voeding, leefwijze, sociale omstandigheden en andere externe factoren. Tijdens het wondzorgproces evalueert de verpleegkundigen regelmatig met andere zorgverleners én de patiënt. Zo kan er snel geschakeld worden als een wond erger wordt, of juist verbetert. Zijn er minder materialen nodig of ontstaat er bijvoorbeeld huidirritatie? De voorgeschreven materialen worden binnen de mogelijkheden van het contract met de zorgverzekering aangepast.

Kennis binnen Mosadex Groep

Productkennis is een belangrijk onderdeel van de wondzorg. Daarom werkt ApotheekZorg veel samen met de wondverpleegkundigen van Van Heek Medical, een deskundig partner in wondverbandmiddelen. De lijntjes zijn kort en de collega's werken vanuit dezelfde filosofie.


Misschien zijn de volgende expertises van ApotheekZorg ook interessant voor jou?

Lees je al mee in het Mosadex-magazine?

Nee, schrijf me in!


© Mosadex Groep 2023
| Mosadex Groep op social media: