INLOGGEN

Mosadex E-health; de motor achter de Mosadex applicaties

NChecker, Zorgplus, NOrder en NCasso. Enkele voorbeelden van applicaties die apothekers dagelijks gebruiken. De kracht achter deze systemen? Mosadex E-health! Voorheen bekend als Isatis Health. Met meer dan 11 jaar Mosadex-ervaring maken zij sinds kort, onder de nieuwe naam, officieel onderdeel uit van Mosadex Groep. Zij bedenken, ontwikkelen en beheren ICT-oplossingen die apothekers ondersteunen bij hun zorg-, logistieke en financiële werkzaamheden.

Sinds juni is Mosadex Groep een nieuwe dochteronderneming rijker; Mosadex E-health. Een nieuwe naam, maar zeker geen onbekende. Zij startten onder de naam Isatis Health en werken al vele jaren aan verschillende projecten voor Mosadex. “Het was dan ook een logische stap om toe te treden tot de groep. Hierdoor zitten we dichter op de bal en kunnen we alle data en systemen bij elkaar brengen,” vertelt Willem Janse, directeur Mosadex E-health.

Hoe het ooit begon
Het eerste project van Isatis Health was in opdracht van NControl. Willem: “Ik was destijds productmanager bij NControl en zorgde voor de vertaalslag naar Isatis Health. Samen ontwikkelden we verschillende applicaties binnen MijnNControl, het platform voor de apotheker.” In de jaren die volgden nam de ontwikkeling van applicaties binnen MijnNControl voor andere dochterondernemingen van Mosadex Groep zoals ApotheekZorg, Mosadex Groothandel, Service Apotheek en Van Heek Medical steeds verder toe.

Samen waarde creëren
Afgelopen periode hield Isatis Health zich enkel bezig met het ontwikkelen van de applicaties. Een gemiste kans volgens Willem, want ze kunnen veel meer. “Doordat we nu als Mosadex E-health onderdeel uitmaken van de groep kunnen we veel meer waarde creëren. Als ondersteunende organisatie vertalen we vraagstukken binnen Mosadex Groep naar slimme technische oplossingen. We maken nu niet alleen de applicaties, maar zijn bij het hele proces betrokken. Met onze zusterondernemingen en apothekers analyseren we een probleem en bedenken sámen de oplossing. Dit leidt tot meer efficiëntie.”

De digitale oplossingen worden bedacht vanuit multidisciplinaire teams. Vanuit elke hoek van de organisatie is er iemand bij het project betrokken. “Wij werken vanuit onze expertise. Om goede software te ontwikkelen moeten we eerst de context begrijpen en weten hoe de business in elkaar zit. Daarom stellen we per project één team samen. Want wij kunnen alleen toegevoegde waarde leveren en maximaal presteren als we écht de uitdagingen van de business begrijpen.”

Van ontwikkeling tot ondersteuning
Als vast onderdeel van Mosadex Groep maakt Mosadex E-health een professionaliseringsslag binnen het technisch landschap. Voortaan heeft Mosadex alles in huis op het gebied van ICT. Mosadex E-health voor de ontwikkeling en het beheer van de applicaties. NControl voor een excellente klantenservice en ondersteuning richting de apotheker. “Dit betekent overigens niet dat wij alles zelf doen” vult Willem aan. “Per oplossing bekijken we of we zelf de expertises in huis hebben of dat we het uitbesteden. Maar wij houden de regie. Wij besteden veel aandacht aan het inrichten van een toekomstbestendig technisch landschap en zorgen voor de continuïteit en veiligheid daarvan.”

De toekomst van de apotheker
En zo’n toekomstbestendig technisch landschap is van groot belang. Niet alleen voor Mosadex, juist voor de apotheker. Zodat de apotheek toekomstbestendig blijft. Met de juiste digitale ondersteuning kan de apotheker de zorg blijven leveren die de patiënt nodig heeft. Dagelijks zetten ruim 70 medewerkers binnen Mosadex E-health zich in voor de ontwikkeling van nieuwe technologieën en digitale diensten op het gebied van logistiek, zorg en financiën. Willem: “Ik maak sinds kort deel uit van deze organisatie. Het is prachtig om te zien hoe gemotiveerd en gedreven alle medewerkers zijn. Zij hebben dé kennis en willen echt een toegevoegde waarde leveren.”

ICT-uitdagingen
Volgens Willem liggen er binnen de groep nog veel kansen. “Samen maken we het verschil. Dat doen we al voor ApotheekZorg, Mosadex Groothandel, NControl, Service Apotheek en Van Heek Medical maar we zijn er ook voor de andere zusterondernemingen. Daar waar de business om technische antwoorden vraagt, denken wij mee. Wat zijn hun uitdagingen? Wat hebben zij nodig? Ook hen helpen we met de juiste digitale oplossingen.”

Mosadex E-health

Bedenkt, ontwikkelt en beheert (web)applicaties en bewaakt de continuïteit van deze technische diensten.
Meer weten over Mosadex E-health en haar expertises?

Lees meer

Gepubliceerd op: 16 augustus 2021

Ook interessant voor u?

Lees je al mee in het Mosadex-magazine?

Nee, schrijf me in!


© Mosadex Groep 2023
| Mosadex Groep op social media: