INLOGGEN

Eerste patiënt gebruikt nieuwe slimme dispenser voor Medicatierol®

Samen met FocusCura heeft Apotheek Voorzorg de afgelopen maanden gewerkt aan de implementatie van een nieuwe medicijndispenser voor de gebruikers van de Medicatierol®, genaamd cMed Plus.

De cMed Plus kan ingezet worden door de thuiszorgorganisaties die samenwerken met onze apothekers. Op afstand blijven zij inzicht houden in het medicatiegebruik van de mensen die aan hun zorg zijn toevertrouwd. Op het juiste moment, rolt het juiste zakje uit de dispenser. Met een duidelijk licht- en geluidsignaal ontvangen de gebruikers een herinnering. Wel zo veilig!

Wat is er nieuw aan deze dispenser?

  • De cMed Plus is slim, hij controleert zelf of het juiste zakje met medicijnen op de Medicatierol® zit. Dankzij een datakoppeling met de systemen van Apotheek Voorzorg.

  • Als de gebruiker het zakje niet uitneemt krijgt de thuiszorgorganisatie een signaal. Ook de apotheker krijgt inzicht om de therapietrouw te kunnen monitoren.

  • De dispenser heeft een ingebouwd beeldscherm waarop extra informatie voor de gebruiker zichtbaar is.

Extra service

De cMed Plus is vanaf nu beschikbaar voor alle apothekers die voor hun patiënten gekozen hebben voor de Medicatierol®. Het geautomatiseerde productieproces is de afgelopen maanden aangepast om gereed te zijn voor deze nieuwe techniek. En na een uitvoerige testfase zijn we blij met het resultaat: de eerste dispensers zijn succesvol geïnstalleerd.

Ook interessant voor u?

Leest u al mee in het Mosadex-magazine?

Nee, schrijf me in!


© Mosadex Groep 2022 |
Mosadex Groep op social media: