INLOGGEN

APO-go app-gebruiker aan het woord

Meneer van den Oever heeft parkinson en gebruikt de APO-go app twee tot drie keer in de week. Dan snuffelt hij rond en kijkt hij of er nog iets nieuws op staat. De APO-go app is een digitale zorgcoach die parkinsonpatiënten ondersteunt die gebruikmaken van de APO-go pomp. Zo heeft de gebruiker altijd de juiste informatie bij de hand en inzicht in zijn of haar zorgtraject. We vroegen meneer Van den Oever naar zijn ervaring. 

APO-go app-gebruiker

Een eerste indruk: wat vindt u van de app? 

“Gebruiksvriendelijk! Hij is gemakkelijk leesbaar en te begrijpen. Fijn dat als je op een bericht klikt, deze tevoorschijn komt. Ik kan alle informatie gemakkelijk terugvinden, ook over mijn pomp en medicijnen.” 

Waarover leest u het liefst?

“Over het team, de verpleegkundigen. Of over BN’ers in de artiestenwereld. Zij hebben ook moeilijkheden. Hoe gaan zij om met parkinson en hoe pakken zij bepaalde zaken aan?”  

Wat voor nieuwe dingen heeft u geleerd? 

“Ik las een interview met een diëtiste die gespecialiseerd is in parkinson, waardoor ik nu meer weet over wat ik beter wel en niet kan eten. In de app staat ook een interview met een logopediste; daardoor kom ik nu ook bij een logopedist. De app is een toevoeging op de zorg die ik vanuit ApotheekZorg krijg.”   

Wat vindt u goed aan de app? 

“Er zijn een hoop mensen in mijn omgeving die niet begrijpen wat parkinson inhoudt. Ze denken alleen maar: ‘die man trilt een beetje’. Dan pak ik de voorbeelden uit de app erbij en snappen ze pas hoe moeilijk en complex het is. Voor mij is de app een steuntje in de rug om ze dat uit te leggen.”  

Zijn er nog dingen die u mist? 

“Meldingen over mijn levering. Dat vind ik belangrijk. Zo word je toch de hoogte gesteld. Wat ik ook nog graag zou zien is meer over de wetenschap rondom parkinson. Welke medicijnen zijn er? En hoever zijn ze met alle ontwikkelingen?”   

Wat is uw advies voor andere app-gebruikers? 

“Geniet van de goede momenten. Probeer niet altijd bezig te zijn met de toekomst, maar leef in het nu. Zorg dat je goed op de hoogte blijft met de APO-go app of video’s van Parkinson TV, want goede voorlichting is belangrijk.”  

Gepubliceerd op: 16 december 2022

Heb je het laatste Mosadex-magazine al gelezen?

Bekijk 'm hier!