INLOGGEN

Koppeling tussen CGM en Mosadex T&T: gemak voor apothekers

Weten waar je medicijnbestelling is? Als apotheker zoek je het op in het Apotheek Informatiesysteem (AIS) of in een track & trace systeem. Maar wat als het makkelijker kan? Dat kan nu door de koppeling tussen CGM en Mosadex T&T. Vanuit het AIS heb je alle informatie bij elkaar en zie je gelijk de realtime status van het recept. 

Wim Schepers van Service Apotheek Noorderlicht is enthousiast over de koppeling. Zijn apotheek deed mee aan de pilot. “Het is heel fijn dat alles in één systeem zichtbaar is. Je werkt de hele dag met het AIS, dan is het handig dat je daar alle informatie bij elkaar hebt.” Voorheen zocht Wim de gegevens op in zowel CGM als in het productiemanagementsysteem SMART. “Dat was dubbelwerk, nu zien we alles in één oogopslag”.

Sinds de koppeling kan de apotheker die papierloos werkt met CGM Digitaal Recept een digitaal recept ter hand stellen vanuit CGM. In het AIS ziet hij als de medicijnen klaar liggen en op welke locatie. Vervolgens geeft hij ze mee aan de patiënt. Met één druk op de knop geeft hij aan dat het recept afgeleverd is, zo komt er gelijk weer een plekje vrij voor een nieuwe patiënt. “De koppeling is een enorme verbetering en zorgt voor veel gemak. Zeker als je als apotheek al met SMART werkt is het makkelijk om het te gebruiken.” Voor Wim was de pilot geslaagd en daarom adviseerde hij Mosadex en CGM om gelijk uit te rollen naar andere apotheken.


Patiënt altijd op de hoogte
De koppeling is inmiddels beschikbaar voor CGM-apotheken die werken met digitale recepten en Mosadex T&T. Het zorgt voor efficiëntie in de apotheek doordat de apotheker de volledige receptreis inzichtelijk heeft. Hierdoor kan hij nog sneller en beter zorg verlenen. Ook zorgt Mosadex T&T voor de juiste communicatie richting de patiënt doordat de informatie beschikbaar is in de Service Apotheek-app, per e-mail of sms . Zo is de patiënt altijd op de hoogte van de status van zijn medicijnen.

Unieke koppeling met Apotheek Voorzorg
Momenteel wordt er hard gewerkt om Apotheek Voorzorg te koppelen aan Mosadex T&T. Een bijzondere koppeling, uniek in de markt! De implementatie is op basis van de nieuwe GS1-standaard. Hierdoor wordt informatie op detailniveau gedeeld. De apotheker scant gemakkelijk de medicatierollen en hoeft zelf niet meer de barcode aan de patiënt te koppelen. Zodra de koppeling er is, is de CGM-apotheker de eerste die er gebruik van kan maken.

Meer weten over Mosadex T&T?
Neem dan contact op met  je Mosadex-accountmanager.

Gepubliceerd op: 08 juli 2024

Heb je het laatste Mosadex-magazine al gelezen?

Bekijk 'm hier!