INLOGGEN

Van collega's naar compagnons

Het is een zomerse dag in 2023 als Huda Al Azhari een telefoontje krijgt dat haar leven voorgoed verandert. 'Hoe zou je het vinden om samen een apotheek over te nemen?' Geen ervaring in ondernemerschap, maar wel 9 jaar ervaring in de apotheek. Op deze vraag van haar voormalig werkgever kan Huda geen nee zeggen. Ze waagt mét succes de sprong en is inmiddels eigenaar van Service Apotheek Boshoven en coöperant bij Mosadex.

In Weert het vak geleerd!

Service Apotheek Boshoven vind je in het Limburgse Weert. Een bekende plek voor Huda waar ze eerder als apotheker werkte bij Apotheek Hupperetz. “Het voelde dan ook gelijk goed toen mijn voormalig werkgever Julian Hupperetz mij belde met het voorstel samen een apotheek over te nemen in Weert. Na jaren samenwerken, weten we wat we aan elkaar hebben.”

Huda kiest ervoor aan te sluiten bij de coöperatie Mosadex. “Julian was al coöperant bij Mosadex en tijdens mijn werk in de apotheek heb ik met Mosadex samengewerkt. Ik vind het fijn hoe ze meedenken over de logistiek en ons daarin ondersteunen.”

Logistieke keuzes

Bij het overnemen van een apotheek komt er veel op je af. Huda en haar compagnon focussen zich op het toekomstbestendig inrichten van de apotheek. “Het is belangrijk dat de logistiek goed geregeld is. Dan ontstaat er ruimte voor zorg en kunnen we bijvoorbeeld meer aandacht geven aan leefstijl,” vertelt Huda.

“Zo hebben wij gekozen voor SMART. Het grote voordeel van dit productiemanagementsysteem is de snelheid waarmee we de patiënt bedienen. Een deel van het proces verloopt ‘in huis’. Dat doet een medewerker, waardoor onze apothekersassistenten zich kunnen concentreren op zorg aan de balie. Daarnaast zetten we veel receptregels op dezelfde dag klaar. Zo leveren we snel en zorgen we voor maatwerk en klantgerichtheid. Het resultaat is dat je minder vaak ‘nee’ verkoopt wanneer een patiënt eerder zijn recept ophaalt.”

Betrokken zijn

De toekomstgerichte visie is voor Huda nog een reden om zich aan te sluiten bij de coöperatie. “Als je alleen afnemer bent, bestel je jouw producten en dat is het. Ik vind het belangrijk om te weten waar de focus ligt en welke ontwikkelingen er zijn. Als coöperant voel je je meer betrokken, kan je meedenken en heb je inspraak bij beslissingen.”

Naast het werken met de logistieke oplossingen van Mosadex, is Huda's apotheek ook aangesloten bij Service Apotheek. “We zijn zelfstandig, maar horen toch bij een groter geheel waar een bepaalde uitstraling bij hoort. De Service Apotheek-app is een goed voorbeeld hiervan. Dat straalt écht de service uit die je bij ons kan verwachten.”

Gepubliceerd op: 25 juni 2024

Heb je het laatste Mosadex-magazine al gelezen?

Bekijk 'm hier!