INLOGGEN

Sherida Sumter – “Ik blijf altijd mezelf”

De combinatie van hulpverlening en ondernemerschap zit Sherida Sumter als gegoten. De professionele uitdagingen van de apotheker als zorgverlener en de dynamiek van haar eigen onderneming geven haar energie. In 2004 waagde ze de sprong naar een eigen apotheek in Zoetermeer, de Buytenwegh Apotheek. In 2011 werd ze door de EZVN (Etnische Zaken Vrouwen Nederland) gekozen tot zakenvrouw van het jaar. Haar kracht is volgens haar dat ze ‘altijd dichtbij zichzelf blijft’.

Sherida Sumter is sinds oktober 2020 commissaris bij Mosadex. Opgegroeid in Suriname, studeerde farmacie in Utrecht, getrouwd en moeder van twee zonen. Sinds 2013 is ze bestuurslid van de Kring Zoetermeerse Apotheken en lid van de Raad van Toezicht van de SGZ. Een organisatie die acute, chronische en complexe zorg in Zoetermeer organiseert en beroepsbeoefenaren in de eerstelijnszorg in Zoetermeer faciliteert. De ervaring en kennis die ze daarbij heeft opgedaan, zet ze nu in als commissaris bij Mosadex.

Een powervrouw

Sherida: “Als persoon ben ik oprecht in anderen geïnteresseerd, gek op reizen en ik verdiep mij graag in andere culturen. Ik ben heel direct en eerlijk en houd daarom niet van vage of abstracte verhalen. Sommige mensen hebben daar moeite mee. Als ik een vraag stel, merk ik wel eens dat anderen het als kritiek opvatten. Daar heb ik van geleerd maar het houdt me niet tegen om de kritische vragen te blijven stellen. Ik ben een zwarte vrouw, met een Surinaamse achtergrond, dat heeft mij gevormd. Mijn ervaring? Dichtbij jezelf blijven opent deuren, zeker voor vrouwen en mensen met een etnische achtergrond.”  

Waarom Mosadex?

Sherida: “Ik was tot 2009 aangesloten bij de Kring Formule van Interpharm. Maar voor mijn gevoel werkte ik voor de formule, in plaats van de formule voor mij. Dat stoorde me! Ik ervaar de overstap naar Mosadex als een bevrijding. Ik ben trouw bezoeker geworden van de ledenvergadering van Mosadex en voel mij ook wel een kritische bewaker van het karakter van het bedrijf: van en voor apothekers. Ook dat heeft te maken met ‘dicht bij jezelf blijven’.” 

Waarom lid van de RvC? “De toekomst van Mosadex en de rol van de huisapotheek zijn voor mij 100% met elkaar verweven. Daarom heb ik me aangemeld voor het ‘opleidingsklasje’ voor bestuurders van Mosadex. Ik vond dat superinteressant en heb een mooi werkstuk geschreven over de betekenis en waarde van onafhankelijke Raden van Commissarissen of Toezicht. Dat maakte de stap naar solliciteren op de vacature in de RvC klein.” 

Wat is uw rol in de raad van commissarissen?

“Ik vorm samen met Erwin Capitain het audit-comité. We vullen elkaar goed aan, Erwin met zijn specifieke financiële deskundigheid en ik met de kennis van de markt. Ik geloof heilig in de kracht van teamwork. Het helpt dat ik mij altijd goed voorbereid en alles wat ik niet begrijp in vragen vertaal. Maar de RvC als geheel is verantwoordelijk, dus ik zal me nooit verschuilen achter een ander lid. We moeten als team voldoende deskundig en kritisch zijn om onze rol vervullen.”

RVC

Ook interessant voor u?

Leest u al mee in het Mosadex-magazine?

Nee, schrijf me in!


© Mosadex Groep 2022 |
Mosadex Groep op social media: