INLOGGEN

Logistiek

De logistiek in uw apotheek verbeteren? Wij hebben slimme oplossingen die de efficiency verhogen. Bijvoorbeeld tools voor een optimaal assortiments- en voorraadbeheer. Daarnaast werkt Mosadex Groep volgens het principe van crossdocking om het logistieke proces van groothandel naar uw apotheek te versnellen.


Bestelproces

Uw logistieke proces zo efficiënt mogelijk inrichten? Maak gebruik van de Voorraadindicator, NOrder en de elektronische pakbon.

De Voorraadindicator
De Voorraadindicator van de groothandel van Mosadex (Mosadex C.V.) helpt u effectief en efficiënt te bestellen. Tijdens het aanschrijfproces in uw apotheeksysteem ziet u voor ieder product een indicatie van de beschikbaarheid. U voorkomt daarmee veel extra af te handelen bestelregels verderop in het bestelproces.

Veelal worden receptregels achteraf nog aangepast als een product niet leverbaar blijkt te zijn. Dat kunt u nu grotendeels voorkomen door direct de receptregel aan te passen tijdens het aanschrijven. En er zijn nog meer bijkomende voordelen. De afzetstatistieken in uw apotheeksysteem blijven correct, waardoor de besteladviezen de volgende maand ook goed aansluiten op de werkelijke verbruiken. De beschikbaarheid van uw assortiment verbetert daarmee. Maar ook hoeft u minder receptregels achteraf nog aan te passen waardoor uw declaratieproces soepeler verloopt. Zo bespaart u weer op extra administratieve werkzaamheden achteraf.

Contactgegevens
+31 88 99 08 050
info@mosadex.nl

NOrder
Het bestelproces wordt eenvoudiger met NOrder. In een markt waarin het rendement op uw handelsfunctie terugloopt en u alle beschikbare mensen wilt inzetten voor het leveren van zorg, is het belangrijk om het logistieke proces zo efficiënt mogelijk in te richten. Met NOrder heeft u de mogelijkheid om het gehele bestelproces te volgen en uw rendement te optimaliseren.

NOrder biedt uitgebreide ondersteuning bij het dagelijkse bestelproces. U heeft inzicht in de beschikbaarheid van uw bestelling, backorders en alternatieven en eventuele nazendingen. Lees meer op ncontrol.nl.

Contactgegevens
 +31 33 450 50 60 
info@ncontrol.nl

Elektronische pakbon
Naast het bestellen is het ontvangen, controleren en inboeken van de bestelling in het apotheeksysteem een tijdrovende klus. Dit proces kan aanzienlijk worden versneld door gebruik te maken van de elektronische pakbon. Mosadex C.V. kan uw apotheekinformatie systeem voorzien van een elektronisch bestand van de pakbon. De beoordeling van de levering gebeurt dan digitaal waardoor u enkel de afwijkende bestelregels beoordeelt.


Crossdocking

Het bestellen bij verschillende leveranciers kost uw apotheekteam iedere dag weer veel tijd. De logistieke medewerker die de voorraad beheert is dagelijks veelt tijd kwijt aan het maken, versturen en ontvangen van de orders en de bijbehorende administratie. Mosadex Groep heeft dit proces voor u vereenvoudigd.

Mosadex Groep werkt volgens het principe van crossdocking. Dat betekent dat u meerdere bestellingen, bijvoorbeeld uw bestelling bij Holland Pharma en uw bestelling bij Van Heek Medical tegelijk kunt doorsturen met uw dagelijkse bestelling bij de groothandel van Mosadex (Mosadex C.V.). Achter de schermen zorgen de logistieke professionals ervoor dat uw bestelling bij de juiste leveranciers wordt afgehandeld en daarna gebundeld tot één levering in de apotheek.

Op deze manier nemen wij u werk uit handen en hoeft u zelf minder om te kijken naar de verschillende bestellingen. Daarmee bespaart u veel tijd in het logistieke proces, tijd die u kunt besteden aan het leveren van zorg aan uw patiënten.

Meer weten?
+31 88 99 08 050
info@mosadex.nl


Overnight medicatie

Komt u weleens handen tekort in de apotheek? Met onze oplossingen Centralfilling en Smartfilling helpen we u een handje.

Centralfilling
Met Centralfilling bespaart u tijd op het klaarmaken van (herhaal)medicatie. Centralfilling is een product van de groothandel van Mosadex (Mosadex C.V.).

Via een beveiligde verbinding verzendt u de recepten dagelijks eenvoudig vanuit uw apotheek­ informatiesysteem (AIS) naar de server van de Centralfilling-apotheek. De medewerkers van Centralfilling zijn gespecialiseerd in foutloos verwerken van de recepten. Zij zorgen voor een complete afhandeling van uw recepten volgens de geldende kwaliteitsstandaard. U ontvangt de geneesmiddelen dezelfde nacht in kant-en-klare receptzakken, op naam van uw klant. Zo kunt u de volgende ochtend de recepten direct verstrekken aan uw patiënten.

Wanneer u bestelt bij Centralfilling krijgt u gratis de Voorraadindicator. Met de Voorraadindicator ziet u in uw apotheekinformatiesysteem precies wat er bij Centralfilling op voorraad is. Het grote voordeel van Centralfilling is dat u bestelt uit vrijwel het gehele assortiment van ruim 15.000 producten van Mosadex C.V..

Contactgegevens
+31 88 990 83 75
E cf@mosadex.nl

Smartfilling
Smartfilling van NControl is hét alternatief voor dure robots en het product voor de apothekers die de herhaalmedicatie graag in eigen apotheek op een zeer efficiënte wijze willen verwerken. De verwerking van de herhaalreceptuur is nog nooit zo snel geweest. Ook hoeft u zelf niet meer het juiste recept bij het zakje te zoeken. Dit onderdeel is geautomatiseerd. Smartfilling werkt bovendien uitstekend samen met Smarttracking, de track-and-trace oplossing van Mosadex Groep.

Smartfilling maakt slim onderscheid tussen uw eigen voorraad (veelal hardlopers) en de producten die beter doorbesteld kunnen worden bij de groothandel. De recepten die u gedurende de dag heeft aangeschreven worden in een verzamelbatch doorgestuurd naar de Smartfilling-software.

Door toepassing van Smartfilling in uw apotheek kunt u met lage kosten veel receptregels in korte tijd in uw eigen apotheek klaarmaken. In vergelijking met de klassieke werkwijze bespaart u daarmee veel tijd. Het is zelfs mogelijk om recepten gedurende de zelfde dag met Smartfilling klaar te maken. Daarmee heeft u én een efficiënte werkwijze in uw backoffice én u vergroot ook de service aan uw cliënten. De deskundige adviseurs van Mosadex Groep helpen u graag bij de juiste keuze en het optimaliseren van uw apotheekprocessen.

Contactgegevens
 +31 33 450 50 60 
info@ncontrol.nl


Rolmedicatie

De Medicatierol maakt het leven van mensen die meerdere medicijnen tegelijkertijd gebruiken gemakkelijker en veiliger. Wetenschappelijk is vastgesteld dat bij gebruik de therapietrouw toeneemt en de kwaliteit van leven verbetert. Met Apotheek Voorzorg beschikken we over der grootste GDS-apotheek ter wereld en bovendien de mondiale benchmark voor kwaliteit van medicatierollen.

Voordelen
De state-of-the art productie- en schouwmachines zorgen voor uitmuntende schaalvoordelen en een lage kostprijs. Daarnaast is het mogelijk om zes verschillende soorten geneesmiddelen in een zakje te verpakken, werken we met handige voorloopzakjes zodra het uiterlijk van een medicijn is veranderd en verpakken we risicovolle stoffen apart. Nieuwsgierig naar de andere voordelen? Download de leaflet!

Verpakkingen
Om de rol opgeruimd te bewaren en eenvoudig een zakje af te scheuren, levert Apotheek Voorzorg de Medicatierol in verschillende verpakkingen. Er zijn kartonnen en kunststof dispensers verkrijgbaar. Maar ook een brievenbusverpakking of - envelop. Handig als u in de apotheek veel moet bezorgen. De brievenbusverpakking is alleen geschikt voor weekrollen.

Meer weten?
+ 31 88 990 87 00
E info@apotheekvoorzorg.nl


Track-and-trace

Smarttracking is de track-and-trace oplossing voor uw apotheek. Met realtime inzicht in de locatie van recepten besteden uw medewerkers minder tijd aan het zoeken naar het recept. Daarnaast ontstaat er meer rust en focus aan de balie voor het gesprek met uw patiënten.

Met Smarttracking weet u precies welke recepten nog afgehaald moeten worden. Smarttracking is een waardevolle aanvulling op uw apotheeksysteem. U hoeft niet meer met de papieren kaartenbak te werken; u ziet de locatie van de recepten direct op het baliescherm. Alle recepten die in de apotheek worden aangeschreven zijn met Smarttracking eenvoudig traceerbaar. Combineert u Smarttracking met Smartfilling? Dan worden de voordelen nog groter.

Onze deskundige adviseurs helpen u graag bij het optimaliseren van uw apotheekprocessen.

Meer weten?
​T 
 +31 33 450 50 60 
info@ncontrol.nl


Uw levering

Uw levering ontvangt u in de bekende rode bak van de groothandel van Mosadex Groep (Mosadex C.V.). Hierin vindt u uw zending. 

Elastiekjes
De verpakkingen worden voorzien van een elastiek, waardoor u de betreffende bestelregel eenvoudig kunt traceren. Per product krijgt u de artikelen gebundeld. Op uw verzoek verpakken we de orders los, bijvoorbeeld wanneer u met een robot werkt in uw apotheek. 

Robotlevering
De levering voor uw robot ontvangt u apart. Wij kunnen deze levering in overleg ook in-night plaatsen in uw robot.

Speciale wensen?
Daar houden wij graag rekening mee. Geeft u het bij ons aan? 

Heeft u een retourzending?
Uw retourzending meldt u binnen vijf dagen telefonisch of via mosadex.nl aan. U geeft aan wat de foutmelding en/of retouraanvraag is, het juiste aantal, de juiste omschrijving en de reden (breuk ontvangen, product vervallen of te korte vervaldatum, teveel ontvangen, te weinig ontvangen, verkeerd product ontvangen, product niet ontvangen, fout genoteerd, kwaliteitsklacht, recall of verkeerd besteld).

Na de verwerking van uw melding ontvangt u na goedkeuring automatisch een fax waarop de genoemde producten en aantallen staan vermeld. Deze fax is voorzien van een retournummer. Deze stuurt u mee met de retourzending.

Track-and-trace
Alle voertuigen die goederen afhalen bij de groothandels van Mosadex Groep zijn voorzien van een GPS-voertuigvolgsysteem. Alle collo/kratten scannen zij bij: binnenkomst op het depot van de vervoerder, het laden van de totale zending (alle entiteiten van Mosadex Groep) in het voertuig en bij het afleveren van de totale zending in de apotheek. Na het afleveren zijn alle scangegevens zichtbaar voor Mosadex C.V..

Temperatuurbewaking
Al onze zendingen zijn voorzien van temperatuurbewaking.

  • Coldchain: na het verwerken van de order plaatsen wij de colli in een koelunit. Vanaf dat moment wordt de temperatuur van de colli bewaakt. Bij de overslag op het depot plaatsen we de colli in de koelunit van het voertuig dat de zending aflevert. Na het aflevermoment in de apotheek worden alle temperatuurgegevens van het gehele proces opgeslagen. 

  • Ambient: alle voertuigen zijn voorzien van temperatuurloggers, waarmee de temperaturen continu worden gemonitord. De temperatuur van de zendingen is tussen de 15 en 25 graden.   

Meer weten?
+31 88 99 08 050
verkoopbinnendienst@mosadex.nl


Voorraadbeheer

U streeft naar een optimaal en efficiënt voorraadbeheer? Bekijk wat de Voorraadindicator en Smartfilling voor uw apotheek kunnen betekenen. Wenst u meer informatie? Neem gerust contact met ons op!

De Voorraadindicator
De Voorraadindicator van de groothandel van Mosadex Groep (Mosadex C.V.) helpt u effectief en efficiënt te bestellen. Tijdens het aanschrijfproces in uw apotheeksysteem ziet u voor ieder product een indicatie van de beschikbaarheid. U voorkomt daarmee veel extra af te handelen bestelregels verderop in het bestelproces.

Veelal worden receptregels achteraf nog aangepast als een product niet leverbaar blijkt te zijn. Dat voorkomt u nu grotendeels door direct de receptregel aan te passen tijdens het aanschrijven. En er zijn nog meer bijkomende voordelen. De afzetstatistieken in uw apotheeksysteem blijven correct, waardoor de besteladviezen de volgende maand ook goed aansluiten op de werkelijke verbruiken. De beschikbaarheid van uw assortiment verbetert daarmee. Daarnaast hoeft u achteraf minder receptregels aan te passen waardoor uw declaratieproces soepeler verloopt. Zo bespaart u weer op extra administratieve werkzaamheden.

Smartfilling voorraadadvies
Het assortiment- en voorraadbeheer is eenvoudig wanneer u gebruikmaakt van Smartfilling. Steeds meer apotheken ervaren het gemak van een optimale beschikbaarheid van de apotheekvoorraad.

Iedere maand kunt u eenvoudig het Smartfilling voorraadadvies uitvoeren. Alle voorraadparameters worden automatisch doorberekend en in Smartfilling bijgewerkt op basis van de actuele verbruikscijfers van de verstrekte producten. Ook koppelt u met de 'was-wordt functionaliteit' eenvoudig nieuwe producten aan het oude product. Dit geldt vooral voor preferente producten.

Meer weten?
+31 88 99 08 050
info@mosadex.nl


Ook interessant voor u?

Leest u al mee in het Mosadex-magazine?

Nee, schrijf me in!


© Mosadex Groep 2021 |
Mosadex Groep op social media: