INLOGGEN

Central filling

Wat is central filling?

U verzendt uw recepten via een beveiligde verbinding vanuit uw eigen Apotheek Informatie Systeem (AIS) naar onze server. U ontvangt de geneesmiddelen dezelfde nacht in kant-en-klare receptzakken, op naam van uw klant. U bestelt uit ons assortiment van ruim 15.000 producten. Ook alle generieke pakketten. In uw AIS ziet u precies wat er op voorraad is.

De grote voordelen van central filling 

  • U heeft meer tijd voor uw patiënt
  • Verlagen van de werkdruk en personeelskosten in uw apotheek
  • Geschikt voor een groot deel van het assortiment geneesmiddelen  
  • Uw voorraadbeheer is weer overzichtelijk en kosten worden lager
  • Samen met uw normale bestelling voor de groothandel geleverd

Central filling of smart filling?

Naast central filling kunt u bij Mosadex ook kiezen voor smart filling. Wat is het verschil? En welke geneesmiddelen zijn geschikt voor welke dienst? 

Central filling
Bij central filling leveren wij recepten per patiënt kant-en-klaar aan. Hierdoor bespaart u op uw voorraadwaarde. De recepten worden via een geautomatiseerd systeem verwerkt. Vervolgens kunnen wij de medicijnen verpakt per patiënt bij u aanleveren. Central filling is met name geschikt voor herhaalmedicatie. Voor de eerste uitgifte wordt veelal direct uit voorraad aan de patiënt geleverd.

Smart filling
Kiest u voor Smartfilling? Dan heeft u als voordeel dat de herhaalmedicatie in uw eigen apotheek blijft. En dat u zelf niet meer het juiste recept bij het zakje hoeft te zoeken. Dit onderdeel is geautomatiseerd.

Smartfilling maakt slim onderscheid tussen uw eigen voorraad (veelal hardlopers) en de producten die beter doorbesteld kunnen worden bij de groothandel. De recepten die u gedurende de dag heeft aangeschreven, worden in een verzamelbatch doorgestuurd naar de Smartfilling-software. Een onderdeel van Smartfilling is het track-and-tracesysteen Smarttracking.

Meer weten over central filling?

Uw districtsmanager of ik vertellen u er graag meer over!


Misschien zijn de volgende expertises van Mosadex groothandel ook interessant voor u?

Leest u al mee in het Mosadex-magazine?

Nee, schrijf me in!


© Mosadex Groep 2021 |
Mosadex Groep op social media: