INLOGGEN

SMART HUB bij Sanday-apothekers: produceren in je eigen regio

Lokaal produceren? Of liever toch centraal? Alle apotheken kiezen wat het beste bij hen past. Sanday-apotheken hebben er sinds kort een nieuwe mogelijkheid bij: regionaal produceren met SMART HUB. Samenwerkende apotheken regelen met dit productiemanagementplatform hun productie in de regio gemakkelijk zelf.

Efficiëntie door samenwerken
Produceren in je eigen regio. Met SMART HUB van Mosadex wordt het productieproces van verschillende apotheken door één apotheek in de regio verzorgd. Door de koppeling met het AIS van Sanday kunnen nu ook samenwerkende Sanday-apothekers in een HUB produceren. Dat zorgt voor efficiëntie, want met SMART HUB produceren ze grotere volumes tegelijk en sneller waardoor de regelprijs naar beneden gaat. Daarnaast richten apothekersassistenten zich nu op het werk waar ze voor opgeleid zijn, zorg leveren aan de patiënt.

“SMART HUB is dé oplossing voor samenwerkende apotheken”, vertelt Arnoud de Vries, productmanager bij Mosadex. “Apothekers kiezen voor lokale productie of centraal via Central Filling Mosadex. Maar als meerdere apotheken in dezelfde omgeving zitten, is SMART HUB een perfecte uitkomst. Waar ze voor kiezen hangt af van de lokale situatie en hun wensen. We zijn ontzettend trots dat we nu ook de Sanday-apothekers de mogelijkheid bieden om regionaal te produceren.”

Hoe werkt SMART HUB?
Er is een aanschrijvende apotheek en een producerende apotheek. De aanschrijvende apotheek schrijft aan. De producerende apotheek voert de receptproductie uit voor meerdere aanschrijvende apotheken. Zij pakken en plakken de medicatie, maken het gereed voor aflevering en brengen het naar de juiste afleverlocatie.

Frank van Bussel, productmanager van Sanday, is blij met de fijne samenwerking met Mosadex. “Deze regionale samenwerking past perfect binnen de visie van Sanday: slim samenwerken voor betere zorg. De productievorm zorgt voor flexibiliteit en biedt daardoor écht een meerwaarde voor de apotheker. Door de koppeling heeft de apotheker in het AIS alle informatie bij elkaar. Hiermee heeft de apotheker regie en inzicht in zijn productieproces. Zo produceert hij de juiste recepten op het juiste moment. Daarnaast werken we momenteel samen met Mosadex aan diverse verbeteringen en versnellingen tussen het platform en het AIS van Sanday. Zo wordt het proces verder geoptimaliseerd.”

Samen optimaliseren we de logistieke keten
Nu de samenwerking tussen Sanday en SMART HUB grotendeels staat, werken de twee organisaties hard aan andere logistieke oplossingen. Er zijn zelfs extra ontwikkelaars ingezet om versnelling te realiseren. Samen met een apothekerspanel wordt feedback opgehaald en bekeken wat gewenst is. Hierdoor sluiten de ontwikkelingen perfect aan op de wensen van de apothekers. Zo wordt er nu onder andere gewerkt aan een optimalisatieslag in Optimaal Aanschrijven en de koppeling tussen Sanday en Mosadex T&T.

Die laatste is een belangrijke ontwikkeling volgens Arnoud. Met Mosadex T&T heeft een apotheker realtime inzicht in de volledige receptreis. Van het aanschrijven van het recept tot het leveren van het product. “We zijn bezig met de koppeling met Sanday en hopen later dit jaar het te realiseren. Voor de apotheker een belangrijke functionaliteit, want hiermee heeft hij alle informatie in één systeem en wordt hij volledig ondersteund en ontzorgd bij het leverproces.” Daarnaast is Mosadex bezig met het implementeren van de GS1-standaard waardoor medicatierollen van Apotheek Voorzorg ingescand kunnen worden in Mosadex T&T. “Een unieke functionaliteit van Mosadex T&T en daardoor een grote meerwaarde voor Sanday-apotheken” sluit Arnoud enthousiast af.

Ook werken met SMART HUB?
Neem dan contact op met je Mosadex-accountmanager.

Gepubliceerd op: 11 juli 2024

Heb je het laatste Mosadex-magazine al gelezen?

Bekijk 'm hier!