INLOGGEN

ITB-behandeling bij ernstige spasticiteit

Patiënten die last hebben van spasticiteit door een neurologisch aandoening kunnen baat hebben bij een ITB-behandeling. Dat is een behandeling met het medicijn baclofen. Deze patiënten worden behandeld in een regulier ziekenhuis, echter kunnen zij een deel van de therapie thuis ontvangen dankzij een samenwerking met Care4homecare.

Wat houdt de ITB-behandeling in?

Via een geïmplanteerde pomp wordt het medicijn baclofen direct in het vocht rondom het ruggenmerg toegediend, ook wel de intrathecale ruimte genoemd. Deze manier van toedienen maakt het mogelijk met een veel lagere hoeveelheid baclofen de spasticiteit direct te behandelen daar waar deze ontstaat. Daardoor wordt een sterker effect verkregen dan met tabletten. Zo is de kans op algemene bijwerkingen kleiner. De pomp wordt in een gespecialiseerd ziekenhuis operatief geïmplanteerd. 

Wat is de rol van Care4homecare?

De geïmplanteerde pomp moet bijgevuld worden. Voorheen moest de patiënt daarvoor iedere keer naar het ziekenhuis. Doordat mensen met ernstige spasmen kwetsbaar zijn en vaak beperkt in hun bewegingsvrijheid, is dat een belastende en kostbare onderneming. Care4homecare zorgt ervoor dat de verpleegkundig specialist naar de patiënt thuis gaat. Door innovatieve communicatietechnieken is er altijd supervisie op afstand aanwezig. Een sprong voorwaarts in de kwaliteit van leven van de patiënt en de mantelzorgers.


Misschien zijn de volgende expertises van Care4homecare ook interessant voor jou?

Heb je het laatste Mosadex-magazine al gelezen?

Bekijk 'm hier!


© Mosadex Groep 2024
| Mosadex Groep op social media: