INLOGGEN

Als ‘vandaag besteld, morgen in huis’ niet snel genoeg is

Apotheker Jan Sips (51) en assistente Kim Luijkx (30) zijn enthousiast over de nieuwe Magistrale Spoedrol van Apotheek Voorzorg. Een spoedrol, maar dan nog een stapje verder. Jan en Kim stellen ter plekke zelf een medicatierol samen. “Een uitkomst als je dezelfde dag nog een medicatierol nodig hebt.” Hoe dat mogelijk is?

Hard werken loont

Een trotse, sympathieke man staat achter de balie van Service Apotheek Hoeven. Voetbalsupporter, getrouwd en vader van twee jongens. Apotheker Jan Sips is trots op zijn apotheekteam. “Ondertussen zit ik al 25 jaar in het vak en ben ik ook al zolang verbonden met de Mosadex-coöperatie. Wat mij in de coöperatie aanspreekt is dat je apotheek beter presteert als je hard werkt en goed je best doet. Daarnaast denk ik graag mee bij de ontwikkeling van nieuwe producten en diensten vanuit de Mosadex-organisatie. Zo werd mij ook gevraagd of ik de Magistrale Spoedrol wilde testen. Inmiddels maken we er twee maanden gebruik van en het bevalt goed.”

Innovaties zijn altijd welkom

Service Apotheek Hoeven is onderdeel van een maatschap van zes apotheken. Binnen deze maatschap is Apotheek Hoeven de spil. Jan: “We bedienen 50.000 patiënten. Het grootste deel hiervan zijn kwetsbare patiënten die veel geneesmiddelen gebruiken. Om zoveel patiënten goed te bedienen, zijn innovaties die ons werk efficiënter maken zeer welkom. Denk aan de Medicatierol, Smartfilling en nu dus de Magistrale Spoedrol. Wij denken graag mee met de mensen van Apotheek Voorzorg aan nieuwe oplossingen en innovatie.


“Een spoedrol binnen 24 uur leveren, is niet altijd snel genoeg”


De Magistrale Spoedrol: in twintig minuten een aangepaste rol

Apothekersassistente Kim werkt al tien jaar bij Service Apotheek Hoeven. Ze heeft inmiddels veel veranderingen meegemaakt, vaak positief! Zo werkt ze nu veel met de Magistrale Spoedrol. “Soms heeft een patiënt met spoed een medicatierol nodig. Denk bijvoorbeeld aan ontslag uit het ziekenhuis waarbij de medicatie van de patiënt is aangepast. Of wanneer iemand met dementie de medicatie kwijt is. Een spoedrol die binnen 24 uur geleverd wordt, is dan niet snel genoeg. Met de Magistrale Spoedrol maak ik zelf binnen twintig minuten eenvoudig een medicatierol om de tijd te overbruggen tot de nieuwe rol er is.

Het is fijn om patiënten aan de balie zo snel te kunnen helpen!” Jan vult aan: “De ondersteuning en services van Apotheek Voorzorg zijn noodzakelijk om het proces rondom de Magistrale Spoedrol in de apotheek zo soepel en veilig mogelijk te laten verlopen.”

Vertrouwd en overzichtelijk

Kim legt uit hoe deze nieuwe service in de praktijk werkt: “Apotheek Voorzorg levert een startpakket: software, lege zakjes en een etiketprinter. Hiermee kan ik direct aan de slag om een rol voor een patiënt te maken. Ik maak de zakjes open en vul ze met de juiste geneesmiddelen. Vervolgens draai ik etiketten uit waarop staat wat er in het zakje moet, in stijl van de vertrouwde Medicatierol. Uiteraard met meerdere controles, helemaal volgens de geldende wet- en regelgeving.”

Jan: “Voorheen was het improviseren. We werkten toen bijvoorbeeld met losse potjes waarin we tijdelijk de medicatie deden. Een stap terug in de service en het ziet er heel anders uit dan de patiënt gewend is. Vooral voor de grote groep kwetsbare patiënten die onze apotheek bedient, is dat verwarrend. Nu kunnen we én binnen een halfuur leveren én in de vertrouwde vorm. Voor deze patiënten veel overzichtelijker! Een beter product!”

Waardering voor snelle service

Tot slot een tip van Jan voor zijn collega-apothekers: “De Magistrale Spoedrol maakt het mogelijk om snel op maat uw patiënten te bedienen. En dat waarderen ze. Bovendien is deze service gratis, dus probeer het gewoon uit.”

Meer informatie?

Meer weten over de Magistrale Spoedrol? Neem contact op met Apotheek Voorzorg.
T +31 88 990 87 00 of

E info@apotheekvoorzorg.nl

Gepubliceerd op: 4 juni 2018

Ook interessant voor u?

Lees je al mee in het Mosadex-magazine?

Nee, schrijf me in!


© Mosadex Groep 2023
| Mosadex Groep op social media: