INLOGGEN

Innovaties: van inkoop tot levering

Samen met openbare apothekers werkt Mosadex Groep aan de apotheek van morgen. Zo blijven apothekers de beste farmaceutische zorg leveren en ontvangt de zorgconsument de zorg die hem het beste past. In de apotheek én digitaal. We optimaliseren het farmalogistieke proces en ontwikkelen slimme digitale diensten voor het leveren van excellente zorg. Daarnaast bieden we kennis, ondersteuning en slimme stuurinformatie binnen de coöperatie. Vele innovaties volgen elkaar in een hoog tempo op. Een aantal van deze nieuwe producten en diensten staan aan de vooravond van lancering. Wat mag u de komende periode van ons verwachten?


Optimaal Leveren: daar waar de zorgconsument het wil

Zorgconsumenten zijn in korte tijd gewend geraakt aan groot leveringsgemak van producten en diensten. Denk bijvoorbeeld aan de leveringen van elektronica- en winkelketens. Consumenten willen steeds meer regie en keuzemogelijkheden. Daarom helpt Mosadex Groep de apotheker bij het optimaal leveren van medicijnen en medische hulpmiddelen aan zorgconsumenten.

De eerste apotheken werken sinds kort met de dienst Optimaal Leveren. Hierbij wordt de apotheker volledig ondersteund en ontzorgd in het leverproces. Hij wordt op de hoogte gehouden van het hele proces en volgt gemakkelijk de bestelstatus. De zorgconsument ontvangt de producten waar, wanneer en op welke wijze het hem uitkomt. Of het nou aan de balie, thuis, in een kluis of bij een ophaalpunt is. Hij heeft de keuze en flexibiliteit en ervaart hierdoor een optimaal leveringsgemak dat precies op zijn wensen aansluit.

In 2022 is deze dienst voor alle Mosadex apotheken beschikbaar.

Lees meer over Optimaal Leveren

MPower: één dashboard voor stuurinformatie

Een sterke positie van een apotheek begint met grip op de bedrijfsvoering. Met het nieuwe MPower dashboard binnen MijnNControl heeft de apotheek op één plek inzicht in omzet, marge, logistiek en compliance. Vanuit verschillende bronnen wordt (geanonimiseerde) data in MPower samengevoegd en gevisualiseerd. Deze (data)inzichten helpen de apotheker om efficiënter en effectiever te werk te gaan. Het juist inzetten van die informatie zorgt voor tijdwinst, het reduceren van de kosten en het verstevigen van de commerciële positie van de apotheek.

De eerste apotheken zijn inmiddels van MReports overgestapt op MPower. In het eerste kwartaal van 2022 is MPower beschikbaar voor alle Mosadex apotheken.

Lees meer over MPower

Gepubliceerd op: 22 december 2021

Heb je het laatste Mosadex-magazine al gelezen?

Bekijk 'm hier!