INLOGGEN

Verhuizing Leiden: een gezamenlijke krachttoer van formaat

In nog geen vier weekenden de complete vestiging verhuizen naar een nieuw pand. Zonder haperingen in de logistiek en dus zonder dat de klant het merkt. Die krachttoer van formaat leverde de vestiging Leiden eind 2020. 

Mosadex groothandel Leiden

De toename van de activiteiten in het pand aan de Leidse Nieuwenhuizenweg 17 gedurende achttien jaar kan symbool staan voor de ontwikkeling die Mosadex heeft doorgemaakt. “Toen we er in 2002 introkken deden we 3.000 regels per dag, nu doen we er op topdagen 30.000. Je bedrijfsruimte groeit nu eenmaal niet mee met het werk, dus werd het tijd voor een nieuw onderkomen. Dat werd het pand van de buurman, dat na een forse verbouwing tweeënhalf keer zo groot is”, vertelt vestigingsmanager Jan Vlieland. 

Op 22 december operationeel 

Het draaiboek voorzag in een verhuizing gedurende vijf weekenden, dus op tien weekenddagen, met de inzet van vijftig medewerkers per weekenddag. En wel zo dat de leveringen parallel vanuit beide panden konden plaatsvinden. “Per leverancier zijn in de weekenden de producten van het oude naar het nieuwe pand overgebracht en administratief verwerkt. Uiteindelijk is de overgang in slechts drieënhalf weekend gerealiseerd. Op 22 december waren we volledig operationeel vanuit de Nieuwenhuizenweg 19”, aldus Vlieland. 

Mensen afremmen 

Hij roemt het staaltje teamwork van de medewerkers. “Iedereen heeft zijn steentje bijgedragen en daar ben ik ze enorm dankbaar voor. Ik heb zelfs medewerkers moeten afremmen nadat ze zeven dagen achtereen in touw waren. Want je wilt voorkomen dat mensen in de reguliere werkweek oververmoeid raken. Normaliter zouden medewerkers van de vestigingen Elsloo en Nieuwleusen zijn bijgesprongen, maar dat kon nu niet vanwege de coronamaatregelen.” 

Kostenreductie realiseren 

Het grotere bedrijfspand biedt de gelegenheid om het logistieke proces efficiënter in te richten. “We richten ons daar volledig op, inclusief het optimaliseren en het meten van het effect daarvan. Zodat we structureel efficiënter werken en kostenreductie realiseren.”

Ook interessant voor u?

Lees je al mee in het Mosadex-magazine?

Nee, schrijf me in!


© Mosadex Groep 2023
| Mosadex Groep op social media: