INLOGGEN

ApotheekZorg Farmacie faciliteert soa behandeling zonder fysiek bezoek aan apotheek of huisarts  

In samenwerking met Testalize.me en huisarts Van Dijk introduceert ApotheekZorg Farmacie een baanbrekende oplossing voor de behandeling van soa’s. Vanaf nu is het mogelijk om een soa te behandelen zonder daarvoor eerst een fysiek bezoek aan een specialist te brengen. Deze nieuwe aanpak verlicht de druk op huisartsen en de GGD, terwijl de patiënt, snel en efficiënt geholpen wordt. 

Hoe werkt het?  

Een patiënt vraagt een soa-test aan op testalize.me en krijgt een zelftest thuisgestuurd. Met een standaard retourverpakking stuurt de patiënt het afgenomen lichaamsmateriaal eenvoudig op naar het lab. Via een eigen unieke code bekijkt de patiënt vervolgens zijn testuitslag. Positief resultaat? Dan gebruikt de patiënt dezelfde unieke code om via care.testalize.me een behandeling op afstand aan te vragen.  

Een aangesloten huisarts bepaalt of iemand geschikt is voor een online behandeling. Maar liefst 98% van de gebruikers kan op deze manier geholpen worden. Deze zorg is vergoed. De arts schrijft medicijnen voor en zet het recept door naar ApotheekZorg Farmacie. Na de noodzakelijke farmaceutische controles verzendt ApotheekZorg Farmacie de medicijnen voor de behandeling naar het gewenste adres van de patiënt. De patiënt kan na behandeling zijn of haar partner(s) anoniem waarschuwen. 

Moderne benadering gezondheidszorg  

Online zorg leveren, thuis in de vertrouwde omgeving van een patiënt en zonder een fysiek bezoek aan een specialist, verlicht de werkdruk van professionals in de Nederlandse gezondheidszorg zoals huisartsen en GGD. Deze innovatieve samenwerking sluit aan bij de verwachtingen van de maatschappij dat veel op afstand beschikbaar is. 

Huisarts Bertus van Dijk zegt daarover: “Patiënten kunnen bij ons direct met de juiste behandeling starten. Ze zijn blij verrast hoe snel en gemakkelijk onze zorg werkt. Mensen vinden het prettig dat een voor hun onbekende dokter hen behandelt. Op het onderwerp geslachtziektes zit toch wel enige gêne. De samenwerking met testalize.me en ApotheekZorg Farmacie biedt een baanbrekende oplossing. Het voelt goed om deze anonieme zorg te leveren.” 

 

Meer informatie

Meer weten over online soa testen? Lees dan verder op: https://testalize.me  

Gepubliceerd op: 04 december 2023

Heb je het laatste Mosadex-magazine al gelezen?

Bekijk 'm hier!