INLOGGEN

Uitgebreider medicijnoverzicht door samenwerking Sanday, NControl en Service Apotheek

Sinds 1 september 2023 is er een uitgebreider medicijnoverzicht beschikbaar voor patiënten in de Service Apotheek-app. Sanday, NControl en Service Apotheek slaan de handen ineen om hun systemen te integreren. Gebruik je als apotheker Sanday? Dan is vanaf nu alle medicatie zichtbaar voor jouw patiënten. Zo krijgen patiënten meer grip en hoef je als apotheker niet meer te switchen tussen twee systemen.  

Sanday, NControl en Service Apotheek werkten het afgelopen jaar intensief samen om hun systemen ‘aan elkaar te knopen’. Dat klinkt makkelijk, maar niets is minder waar. Hoewel goede gegevensuitwisseling tussen zorgverlener en patiënt een voorwaarde is van goede zorg, blijft het verbinden van datasystemen een grote uitdaging. Toch lukte het de drie partijen om het AIS van Sanday (voorheen APRO) te combineren met de Service Apotheek-app én website. Slim samenwerken voor betere zorg. 

Meer inzicht voor de patiënt 

Het resultaat van de samenwerking is een vollediger medicijnoverzicht in de Service Apotheek-app. Zo zien patiënten nu ook via het LSP toegevoegde medicatie en medicatie uitgegeven op andere locaties. Ook zijn recepten zichtbaar die buiten de apotheek zijn aangeschreven (door waarnemers) of uitgegeven door dienstapotheken. Deze update zorgt dat de patiënt inzicht heeft in zijn medicijnen, zo heeft de patiënt grip.  

Minder werk voor de apotheker 

Een duidelijk verschil met de situatie voorheen: de status van een medicijn werd niet automatisch gecommuniceerd tussen de systemen van NControl en Sanday. Dit dwong apothekers om gegevens handmatig in beide systemen bij te werken. Traag en foutgevoelig. Dat kan anders. Medicijngegevens worden nu automatisch gesynchroniseerd, ze staan dezelfde dag nog in de Service Apotheek-app.  

Toekomstmogelijkheden 

De nieuwe koppeling opent een deur naar nog meer toekomstmogelijkheden. Denk bijvoorbeeld aan een nóg uitgebreider informatieoverzicht of inzicht in het automatisch herhalen van bijvoorbeeld een medicatierol. Ons doel: een betrokken en beter geïnformeerde patiënt en meer tijd voor de zorgverlener.  

Sanday, Service Apotheek en NControl halen samen drempels weg. We bundelen onze krachten voor de beste gebruikservaring en de meest betrouwbare farmaceutische zorg voor de patiënt. 

Gepubliceerd op: 19 oktober 2023

Heb je het laatste Mosadex-magazine al gelezen?

Bekijk 'm hier!