INLOGGEN

Heka Retail in de apotheek

3 vragen aan apothekersassistente Anja Boxman  

Anja Boxman is apothekersassistente en locatiemanager bij Service Apotheek Hoogland in Sliedrecht. Ze is inmiddels bijna 30 jaar werkzaam in de apotheek. Naast het helpen van patiënten geeft ze leiding aan het team, heeft ze contact met de tehuizen waar ze medicijnen en hulpmiddelen aan leveren en is ze verantwoordelijk voor het zelfzorg assortiment. Ze verkopen onder andere het Heka Retail assortiment van Van Heek Medical. We vroegen Anja over de samenwerking met Van Heek Medical.

Wat is de rol van zelfzorg in jouw apotheek? 

Zelfzorg wordt voor ons steeds belangrijker door de prijsdruk op medicijnen. Want er zit meer marge op een handverkoopproduct dan op de geneesmiddelen. Wij hebben op deze locatie het voordeel dat we in het centrum zitten. We krijgen dus best wel wat klanten die alleen naar de apotheek komen voor de zelfzorg, bijvoorbeeld om een doosje paracetamol te halen.

Kun je iets vertellen over jullie keuze voor Heka Retail?

We werken al zo’n 8 jaar met de wondzorgproducten van Van Heek Medical. Ze hebben een compleet assortiment, met goede producten voor een mooie prijs. Wat zo fijn is aan de wondproducten van Heka Retail is dat ze kleinverpakkingen hebben. In het verleden liepen we naar achteren en haalden we een aantal gaasjes uit de 100-stuks verpakking, een rolletje tape en een siliconensheet. Nu kunnen we naar het handverkoop schap stappen en gewoon daar de klant adviseren. En de productinnovaties zijn ook fijn. Zo zit er bijvoorbeeld een QR-code op De Heka Siliconen snij- en schaafwondset, waarmee je als patiënt zelf kunt zien hoe je die moet gebruiken.

Hoe ervaar je de ondersteuning vanuit Van Heek Medical?

Ik heb goede ervaringen met de persoonlijke benadering van Van Heek Medical en Mosadex. Het zijn vaste gezichten, dat is prettig. Zo helpen ze me bijvoorbeeld bij de indeling van het schap, de productkeuze en de inrichting in Pharmacom. Ze weten precies hoe dit werkt, dus ik hoef ze niets uit te leggen. En ik kan altijd bellen met een van de verpleegkundigen als ik bijvoorbeeld advies nodig heb. Dit geldt niet alleen voor Heka Retail, maar ook voor alle hulpmiddelen van Van Heek die we leveren aan de gehandicaptenzorg. Verder is er veel ondersteuning en informatie op de site te vinden. Dus als ik iets nodig heb dan zoek ik dat gewoon op.

Deze inhoud is geblokkeerd door je cookie voorkeuren.
Video Placeholder

Heka Retail in jouw apotheek

Kies je voor Heka Retail? Dan krijg je daarbij persoonlijke ondersteuning van Van Heek Medical. In 3 stappen heb je een mooi Heka Retail assortiment in jouw apotheek.

Dat wil ik ook!

Meer weten over Heka Retail?

Thomas helpt je graag!

Gepubliceerd op: 07 maart 2024

Heb je het laatste Mosadex-magazine al gelezen?

Bekijk 'm hier!