INLOGGEN

Achter de schermen bij NControl

Al ruim 10 jaar ondersteunt NControl met behulp van hun software apothekers bij hun dagelijkse werkzaamheden. We nemen een kijkje achter de schermen en vroegen drie toppers binnen het team van NControl over hun werkzaamheden.

Maak kennis met…

Mark van MijnNControl

De meeste apothekers kennen NControl van het platform MijnNControl.nl. Het systeem waar alle data samenkomt: patiëntgegevens, assortimentsadviezen, declaraties en zorgacties. Mark is product- en implementatiespecialist en houdt zich bezig met de contractadministratie. "Apotheken sluiten elk jaar contracten af met zorgverzekeraars. Die contracten wijzigen vaak per jaar omdat zorgverzekeraars nieuwe eisen stellen. Wij zetten die contracten in het systeem. Onze slimme ICT tools zorgen ervoor dat het voor apothekers makkelijker wordt om de afspraken die in de contracten vastgelegd zijn na te leven."

Sandra van NCasso

Ruim 700 apotheken gebruiken NCasso, een software applicatie waarmee zij hun declaratieproces regelen. Ze dienen maandelijks gemiddeld 150 miljoen euro aan declaraties in. Het spreekt voor zich dat het belangrijk is dat dit proces goed loopt en dat apothekers de juiste ondersteuning krijgen. Dat is waar Sandra, medewerker Farma Services NCasso, aan bijdraagt. "Wanneer apothekers maandelijks hun declaraties indienen controleren wij deze en zorgen we dat ze op tijd bij de zorgverzekeraar terechtkomen. Binnen het zeskoppige team van NCasso ben ik verantwoordelijk voor de hulpmiddelen: incontinentiemateriaal, diabetesmateriaal en wondmateriaal. Als apothekers hier vragen over hebben dan help ik hen. Dat gaat dan in de meeste gevallen over correcties, bijvoorbeeld op afgekeurde declaraties of contracten die niet goed in het systeem staan."

Lee-Sun van de afdeling Inkoop & Logistiek

Farmakundige Lee-Sun is teamleider op de afdeling Inkoop & Logistiek. "Bij ons op de afdeling houden we ons bezig met alle producten die te maken hebben met de groothandel. Applicaties zoals het bestelportaal die ervoor zorgen dat de logistiek binnen de openbare apotheek efficiënt en goed verloopt. Daarnaast hebben we ook een aantal applicaties die zich voornamelijk richten op de inkoop. Deze zorgen ervoor dat de apotheek het juiste product aanschrijft dat past bij het contract dat geldt voor die specifieke patiënt."

Ook werken bij Ncontrol?

ICT en zorg combineren? Dat kan bij NControl! We zoeken regelmatig nieuw talent voor ons team. Interesse?

[button=https://mosadexgroep.nl/werken-bij/ncontrol]Bekijk onze vacatures[/button]

Gepubliceerd op: 20 september 2021

Heb je het laatste Mosadex-magazine al gelezen?

Bekijk 'm hier!