INLOGGEN

NControl, al 10 jaar dé softwareleverancier voor de farmaceutische zorg

Het is het begin van de maand en het einde van de werkdag. U heeft zojuist uw laatste patiënt geadviseerd op basis van zijn farmaceutisch dossier. U bekijkt de status van een bestelling en stuurt de declaraties naar NCasso. Voordat u naar huis gaat bekijkt u snel de openstaande acties in Zorg+, allemaal in MijnNControl.nl. Voor u de normaalste zaak van de wereld. Maar wat gebeurt er achter de schermen bij NControl?

Goede zorg leveren kan een apotheker niet alleen. De softwaresystemen van NControl helpen hierbij. De meeste apothekers kennen NControl van het platform MijnNControl.nl. Het systeem waar alles aan gekoppeld is, zoals patiëntgegevens, assortimentsadviezen, declaraties en zorgacties. Met ondersteuning van het team van NControl om het systeem optimaal mogelijk te gebruiken. “En dat doen we ondertussen al 10 jaar lang voor meer dan 1.000 apotheekhoudenden” vertelt Petra van Gurp, directeur NControl.

Automatisering voor de apotheker

“We willen de apothekers helpen met een betere zorgverlening en een efficiënte bedrijfsvoering. Zo richten we bijvoorbeeld de modules voor iedere apotheek specifiek in, zodat dit aansluit bij de afspraken die zij hebben met zorgverzekeraars en Mosadex.” Deze afspraken staan in de zogenoemde ‘contractadministratie’. MijnNControl.nl haalt alle informatie daar uit. Hiermee ziet de apotheker in de verschillende modules de resultaten van zijn acties, zodat hij direct actie kan ondernemen.

Zorg bieden, zonder zorgen

Het begon tien jaar geleden met de NChecker, de eerste module in MijnNControl.nl. Hierbij worden aanschrijfadviezen niet alleen getoond in de rapportages, maar ontvangt de apotheker bij het aanschrijven van een geneesmiddel ook een NAlert. Zo is hij altijd op de hoogte. Petra: “Wij willen het de gebruiker echt zo eenvoudig mogelijk maken. Daarom hebben we afgelopen jaren de systemen flink uitgebreid met verschillende modules. Zo hebben we samen met apotheken, Service Apotheek, ApotheekZorg en Mosadex Groothandel diverse oplossingen ontwikkeld die aansluiten bij de behoefte van de apotheker. Het is fijn dat we dat samen doen, want zonder de inbreng van apothekers lukt dat niet.” Daarnaast werkt NControl ook nauw samen met deze dochterondernemingen van Mosadex Groep voor het beheer, implementeren en ondersteunen van klanten bij de softwaresystemen.

Zonder de inbreng van apothekers lukt het niet!

Samenwerking contracteerpartijen

Vanaf 2012 kan de apotheker er ook voor kiezen om de contracten via een contracteerpartij te regelen. Vanaf dat moment gelden er vrije tarieven waardoor men kan onderhandelen over het contract. Dit was de start van de Nederlandse Farmaceutische Zorggroep (NFZ). NControl werkt nauw samen met NFZ, maar ondertussen ook met andere contracteerpartijen, zoals Zorgmakelaar Farmaceutische Contractering. Binnen de contracten moet een apotheker afspraken naleven. Denk hierbij aan het aantonen van zorg en het declareren tegen de juiste prijzen en tarieven. Zo ontstond NCasso. “Wij hebben geautomatiseerd wat voor de uitvoering van deze contracten noodzakelijk was” legt Petra uit.

Blijven ontwikkelen

Tien jaar NControl, we kijken terug maar ook vooruit! NControl werkt samen met haar zusterbedrijven onder andere aan een geautomatiseerde oplossing voor excellente klantenservice voor de apotheker. Wat dit betekent? De eerste stap binnen het project is het zogenoemde Serviceportaal. Een kennisbank waar alle informatie voor het apotheekteam terug te vinden is. Moet er een artikel geretourneerd worden naar de groothandel? Heeft de apotheker een vraag over het afhandelen van Medisch Farmaceutische Beslisregels? Met gemak zoekt het team zelf het antwoord op hun vraag. Zo hoeven zij niet meer te bellen of te mailen en kunnen zij hun patiënt snel van dienst zijn. Staat het antwoord er niet tussen? Dan kan diegene de vraag via een ‘ticket’ insturen, bellen of binnenkort live chatten met een medewerker.

Eén plek met alle antwoorden

“In de pilot van het Serviceportaal zijn we gestart met tien apotheken, NOrder en de groothandel in Leiden. De bevindingen zijn essentieel voor de verdere inrichting en implementatie. We hopen zo snel mogelijk uit te breiden, zodat meer apotheken er gebruik van kunnen maken. Vervolgens voegen we alle producten en diensten van NControl en de andere Mosadexdochterondernemingen toe. Dan heeft de apotheker alle informatie bij elkaar. Eén plek waar hij met al zijn vragen terecht kan, voor welke dochteronderneming dan ook.”

10 jaar expertise

Betere zorg door softwareoplossingen. Dat was de gedachte in 2010 en het leeft tot op de dag van vandaag. Ondertussen is NControl uitgegroeid tot een prachtig bedrijf. Petra: “Naar mijn mening komt dat door onze medewerkers, zij zetten zich elke dag in voor onze klanten. Het zit in hun aard om hard te werken in een bedrijf met een informele en fijne werksfeer. Zij zijn de motor van ons bedrijf en daarom zetten wij ze dit jaar extra in het zonnetje!”

Gepubliceerd op: 29 juli 2020

Heb je het laatste Mosadex-magazine al gelezen?

Bekijk 'm hier!